Λαβρόφ: Στη σφαίρα της φαντασίας τα περί επανίδρυσης της Σοβιετικής Ενωσης

Λαβρόφ: Στη σφαίρα της φαντασίας τα περί επανίδρυσης της Σοβιετικής Ενωσης

H Ρωσία δεν ασκεί "νεοϊμπεριαλιστική πολιτική", ούτε σχεδιάζει να επανιδρύσει την ΕΣΣΔ εις βάρος των Δημοκρατιών της Κεντρικής Ασίας, δηλώνει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη του στο περιοδικό "Μεζντουναρόντναγια ζίζν" ("Διεθνής ζωή").

"Οι ισχυρισμοί περί "νεοϊμπεριαλιστικών" αξιώσεων και πολύ περισσότερο περί σχεδίων που σχετίζονται με την επανίδρυση της Σοβιετικής Ενωσης ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας και δεν αξίζουν σοβαρή αντιμετώπιση" δηλώνει ο Λαβρόβ, προσθέτοντας ότι "η Ρωσία σέβεται την επιλογή που έκαναν οι λαοί των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών, να ακολουθήσουν τον δρόμο της ανεξαρτησίας και της δικής αυτοτελούς ανάπτυξης".

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέος ηγέτης του Ιράν ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης - Όλες οι εξελίξεις για την κρίση στη Μέση Ανατολή

Νέος ηγέτης του Ιράν ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης - Όλες οι εξελίξεις για την κρίση στη Μέση Ανατολή

Οι συνέπειες της σύγκρουσης μεταξύ Ιράν, Ισραήλ και ΗΠΑ επεκτείνονται όλο και περισσότερο στη Μέση Ανατολή, με τις χώρες του Κόλπου να επηρεάζονται άμεσα. Το απόγευμα της Κυριακής (08.03.2026) δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 12 τραυματίστηκαν όταν βλήμα έπληξε κτίριο σε κατοικημένη περιοχή στη Σαουδική Αραβία, σε ένα ακόμη περιστατικό που δείχνει ότι οι απώλειες αμάχων αυξάνονται εκτός των βασικών μετώπων. Την ίδια ώρα, οι γεωπολιτικές εξελίξεις εντείνονται, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιρ Στάρμερ συζήτησαν τη χρήση βάσεων της RAF, ενώ τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν ότι αναχαίτισαν ιρανικά drones που κατευθύνονταν προς τη χώρα. Δείτε όλες τις εξελίξεις πιο κάτω.