Τούρκοι διπλωμάτες ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελβετία

Τούρκοι διπλωμάτες ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελβετία

Τούρκοι υπήκοοι με διπλωματικά διαβατήρια, έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελβετία, σύμφωνα με την εφημερίδα Tages-Anzeiger, που χαρακτηρίζει το θέμα ως πιθανή δοκιμασία για τις σχέσεις της χώρας με την Τουρκία.

Μεταξύ αυτών είναι και ο δεύτερος τη τάξει Τούρκος διπλωμάτης στη Βέρνη, με την οικογένειά του, αφότου αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τη διαταγή να επιστρέψει στη χώρα του, φοβούμενος ότι θα πέσει θύμα της ευρείας επιχείρησης εκκαθάρισης ατόμων που θεωρούνται ότι αντίκεινται στον Ερντογάν.

Η είδηση μεταδόθηκε ενώ ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σκοπεύει να εκφωνήσει λόγο σε συμπατριώτες του στη Ζυρίχη το Σαββατοκύριακο, με τις αρχές της πόλης να ζητούν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση την ματαίωση της συγκέντρωσης για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με τα ελβετικά μέσα ενημέρωσης.

Από skai.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πλήρη στήριξη στις προσπάθειες για Κυπριακό εξέφρασε η φον ντερ Λάιεν στην Ολγκίν

Πλήρη στήριξη στις προσπάθειες για Κυπριακό εξέφρασε η φον ντερ Λάιεν στην Ολγκίν

Την πλήρη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις προσπάθειες για επανεκκίνηση της διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού εξέφρασε η Πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μετά τη συνάντησή της με την Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE