Φιγιόν: «Κανείς δεν μπορεί να με εμποδίσει να είμαι υποψήφιος»

Φιγιόν: «Κανείς δεν μπορεί να με εμποδίσει να είμαι υποψήφιος»

Ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν, διαβεβαίωσε την Κυριακή ότι «κανείς δεν (μπορεί) σήμερα να (με) εμποδίσει να είμαι υποψήφιος», αρνούμενος να υποκύψει στις πιέσεις στελεχών του κόμματός του να αποσυρθεί από την κούρσα για τον προεδρικό θώκο.

«Την υποψηφιότητά μου υποστηρίζει πάντα η πλειονότητα των ψηφοφόρων της κεντροδεξιάς, το πιστεύω αυτό και το απέδειξα σήμερα το απόγευμα» εξήγησε ο Φρανσουά Φιγιόν, που παραχώρησε συνέντευξη στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο France 2, μετά τη συγκέντρωση που διοργάνωσε με τη συμμετοχή χιλιάδων υποστηρικτών του στο Παρίσι.

«Το δικό μου πρόγραμμα είναι το μοναδικό που μπορεί να συμβάλει στην εθνική ανασυγκρότηση (...), δεν υπάρχει εναλλακτική, δεν υπάρχει (άλλο) σχέδιο που μπορεί να συμβάλει πραγματικά στην ανασυγκρότηση της χώρας» επέμεινε.

Στη συνέντευξή του στη France 2 ο Φιγιόν ρωτήθηκε άμεσα εάν θα αποσυρθεί. «Η απάντηση είναι όχι» απάντησε.

«Δεν βλέπω κανένα λόγο να το κάνω». Κατόπιν επισήμανε ότι είναι ανοικτός σε συζητήσεις. «Θέλω να πείσω τους φίλους μου ότι το πρόγραμμά μου είναι το μοναδικό που μπορεί να οδηγήσει στην ανάκαμψη της χώρας».

Νωρίτερα σήμερα, ο Φρανσουά Φιγιόν αναγνώρισε ενώπιον των υποστηρικτών του το «μερίδιο ευθύνης» που του αναλογεί, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η προεκλογική του εκστρατεία που βρίσκεται στη δίνη του σκανδάλου περί αργομισθίας της συζύγου του και των δύο του παιδιών.

Διαβεβαίωσε ωστόσο για την αθωότητά του, υπογραμμίζοντας ότι είναι ένας «τίμιος» άνθρωπος, που «πέρασε την ζωή του υπηρετώντας το γενικό συμφέρον».

Την Τρίτη 7/3 αναμένεται να συγκληθεί η πολιτική επιτροπή του κόμματος του Φιγιόν, των Ρεπουμπλικάνων, για να «εκτιμηθεί η κατάσταση» που έχει διαμορφωθεί.

ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

Εξαπλώνεται σε όλη τη Μέση Ανατολή ο πόλεμος που ξεκίνησαν το Σάββατο ΗΠΑ και Ισραήλ με τις επιθέσεις στο Ιράν, σκοτώνοντας τον ανώτατο ηγέτη της χώρας, Αλί Χαμενεΐ. Η Τεχεράνη απάντησε με πλήγματα στο Ισραήλ και επιθέσεις σε αμερικανικές εγκαταστάσεις σε όλη την περιοχή. Tο Ισραήλ εξαπολύει επιθέσεις στην «καρδιά της Τεχεράνης» ενώ επέκτεινε τον πόλεμο στον Λίβανο μετά την εκτόξευση ρουκετών από τη Χεζμπολάχ. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE