ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αρχίζει η ανακαίνιση του Νοσοκομείου Αθαλάσσας

Μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αρχίζει η ανακαίνιση του Νοσοκομείου Αθαλάσσας

Μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα αρχίσουν οι εργασίες για ανακαίνιση των υποδομών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθαλάσσας ενώ δρομολογούνται και οι διαδικασίες για την κατασκευή νέου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης, ύστερα από σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη

Ο κ. Παμπορίδης ανέφερε πως σε συνέχεια της σύσκεψη της προηγούμενης εβδομάδας που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σχετικά με τα θέματα που απασχολούν το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθαλάσσας "σήμερα σε μια διϋπουργική σύσκεψη πάλι υπό την προεδρία του Προέδρου ενημερώθηκε ο Πρόεδρος για τα αποτελέσματα της ταχείας μελέτης η οποία ολοκληρώθηκε και η οποία αφορά το πρόγραμμα της άμεσης ανακαίνισης των υποδομών του Νοσοκομείου Αθαλάσσας μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία της κατασκευής του νέου νοσοκομείου".

Πρόσθεσε πως το Υπουργείο Μεταφορών και τα Δημόσια `Εργα και η Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία έχουν ήδη μελετήσει όλες τις σχετικές υποδομές και έχει τεθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και προϋπολογισμός για την άμεση έναρξη των εργασιών.

"Μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα αρχίσουν οι εργασίες στους δυο πρώτους θαλάμους και αμέσως μετά το καλοκαίρι θα αρχίσει η παράδοση αυτών των θαλάμων οι οποίοι θα ανακαινίζονται εκ περιτροπής και σταδιακά ούτως ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί τάχιστα η όλη προσπάθεια", είπε ο κ. Παμπορίδης.

Ανέφερε πως το έργο θα γίνει από τα Δημόσια `Εργα και άρα δεν υπάρχουν διαδικασίες προσφοριοδότησης, σύνταξης όρων κλπ, κάτι που, όπως επεσήμανε, θα εξοικονομήσει πόρους.

Εύχομαι και ελπίζω ότι θα πάνε όλα σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που παρουσιάστηκε, πρόσθεσε ο Υπουργός Υγείας.

Ερωτηθείς για το θάλαμο 14 που ήταν κλειστός, ο κ. Παμπορίδης είπε πως στο δεύτερο στάδιο θα ανακαινιστεί πλήρως ο θάλαμος 14 που προορίζεται για ειδικές υπηρεσίες των Ψυχιατρικών Υπηρεσιών του κράτους που προσανατολίζονται προς άτομα ουσιοεξαρτώμενα.

Κληθείς να πει αν τέθηκε χρονοδιάγραμμα για αυτό το θάλαμο απάντησε αρνητικά, σημειώνοντας ωστόσο πως θα αρχίσουν άμεσα οι εργασίες.

Ανέφερε πως αυτός ο θάλαμος δεν μπορεί να γίνει από το Δημόσια `Εργα αλλά με προσφορές.

Για την κατασκευή του νέου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου είπε πως εφόσον έχει ληφθεί η απόφαση αρχίζουν όλες οι διαδικασίες με την καταγραφή των προδιαγραφών όπως τις θέλει το Υπουργείο Υγείας και οι Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας για να μπορέσουν να δοθούν στο αρμόδιο τμήμα των Δημοσίων `Εργων για επεξεργασία και τη δημιουργία των αρχιτεκτονικών σχεδίων.

“Αρχίζουν οι διαδικασίες και έχουν ήδη μπει και μέσα στις προϋπολογιζόμενες δαπάνες του Υπουργείου Υγείας για να μπορέσει να προωθηθεί το έργο όπως πρέπει”, ανέφερε.

Εξάλλου, σε δηλώσεις μετά τη σύσκεψη ο Διευθυντής Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Γίαννης Καλακούτας εξέφρασε την ικανοποίησή του, σημειώνοντας πως έγινε ότι υποσχέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και αρχίζουν σύντομα ανακαινίσεις στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Εν αναμονή ενημέρωσης από Europol, Interpol και Ρωσία η Αστυνομία για το απειλητικό email που έφερε αναστάτωση

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Λάκης Γαβαλάς: Δέχθηκε επίθεση από μοναχούς - «Με είπαν π****η μέσα στο αεροπλάνο» - Δείτε βίντεο



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top