ΔΙΚΗ ΕΦΗΣ ΗΡΟΔΟΤΟΥ: Προσπαθεί να «μολύνει» τη διαδικασία ο Τριανταφυλλίδης – Η στάση της Έφης...

ΔΙΚΗ ΕΦΗΣ ΗΡΟΔΟΤΟΥ: Προσπαθεί να «μολύνει» τη διαδικασία ο Τριανταφυλλίδης – Η στάση της Έφης...

Η εμφανής προσπάθεια της υπεράσπισης να «μολύνει» την δικαστική διαδικασία είναι εμφανής στην δίκη της Έφης Ηροδότου.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Και την Τετάρτη (01/03) ο δικηγόρος της κατηγορούμενης, Κρις Τριανταφυλλίδης, επικαλέστηκε την απόφαση του Εφετείου σε σχέση με την υπόθεση της Έφης Ηροδότου (το δευτεροβάθμιο δικαστικό σώμα αποφάσισε επανεκδίκαση της υπόθεσης της Έφης για τις κατηγορίες 1 και 3), σε μια προσπάθειά του να αλλάξει τα δεδομένα υπέρ της κατηγορούμενης.

Η προσπάθειά του, μάλιστα, ήταν συνεχής και αδιάκοπη.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τρινταφυλλίδης επικαλέστηκε το άρθρο 12 και το άρθρο 30 του συντάγματος και αναφορές της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου, για να ελαφρύνει τη θέση της πελάτισσάς του.

Πάντως, η Έφη Ηροδότου είχε γυρισμένη την πλάτη στο ακροατήριο, ενώ έδειχνε ανέκφραστη.  Η Ηροδότου από τις 24 Ιανουαρίου βρίσκεται στις Κεντρικές Φυλακές ως υπόδικος.

Όπως είχαμε επισημάνει σε προηγούμενα μας δημοσιεύματα η ίδια αρνήθηκε τις κατηγορίες που αφορούν πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης πράξης και μη συμμόρφωσης σε φώτα τροχαίας.

Η Ηροδότου κατηγορείται για πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης πράξης και μη συμμόρφωσης σε φώτα τροχαίας, ενώ στους γονείς της, κατηγορίες για κατασκευή αποδεικτικών στοιχείων, πλαστογραφία, χρήση πλαστών εγγράφων, ψευδορκία – δωροδοκία και ηθική αυτουργία σε ψευδορκία.

Σύμφωνα με μαρτυρία η Έφη Ηροδότου στις 27/12/2007 (04:50 τα ξημερώματα) περνούσε με κόκκινο στη διασταύρωση της οδού «Γρηγόρη Αυξεντίου» με τη λεωφόρο «Σπύρου Κυπριανού», με αποτέλεσμα να προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο. Θύμα της μοιραίας σύγκρουσης ο 17χρονος Αιμίλιος Ιωάννου, ο οποίος επέβαινε σε μοτοσικλέτα.

Να σημειώσουμε πως η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί τη Δευτέρα 06/03 με την κατάθεση νέου μάρτυρα κατηγορίας. 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Μονόδρομος η αφαίρεση Σύκα από το ψηφοδέλτιο – Τα επόμενα βήματα

ΔΗΣΥ: Μονόδρομος η αφαίρεση Σύκα από το ψηφοδέλτιο – Τα επόμενα βήματα

Η ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου για άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκου Σύκα, για σκοπούς αστυνομικής ανάκρισης, σε σχέση με τις καταγγελίες της συντρόφου του για ξυλοδαρμό, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Αθήνα, φαίνεται να κλείνει οριστικά ένα κρίσιμο κεφάλαιο για την ηγεσία του κόμματος, καθιστώντας πλέον μονόδρομο την αφαίρεσή του βουλευτή, από το ψηφοδέλτιο των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών.

BEST OF TOTHEMAONLINE