Εκοιμήθη ο Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Κυκκώτης - Διετέλεσε ηγούμενος της Ιεράς Μονής Κύκκου

Εκοιμήθη ο Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Κυκκώτης -  Διετέλεσε ηγούμενος της Ιεράς Μονής Κύκκου

Απεδήμησε προς Κύριον το πρωί της Τρίτης, 21 Φεβρουαρίου 2017, σε ηλικία 95 ετών ο Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Κυκκώτης, προηγούμενος ηγούμενος της Ιεράς Μονής Κύκκου.


Ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου αναφέρει ότι “η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί αύριο Τετάρτη, 22 τρέχοντος μηνός, στο Καθολικό της Κεντρικής Ιεράς Μονής Κύκκου, στις 2:30 το απόγευμα και ο ενταφιασμός θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο της Μονής”.

Ο εκλιπών, κατά κόσμο Δημήτριος, γεννήθηκε στην κοινότητα Ζώδια της Μόρφου, στις 21 Δεκεμβρίου του 1922, και εντάχθηκε στις τάξεις της Ιεράς Μονής Κύκκου στις 20 Ιουλίου 1936.

Στις 15 Δεκεμβρίου 1944 χειροτονήθηκε Ιεροδιάκονος από τον τοποτηρητή του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου, Μητροπολίτη Πάφου, Λεόντιο, και μετονομάσθηκε σε Διονύσιο.

Σπούδασε Θεολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1950) και το 1960 μετέβη στην Αμερική, όπου έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχολογία με υποτροφία του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών.

Ο Μακαριστός συμμετείχε ενεργά στον αγώνα της ΕΟΚΑ και πρόσφερε τις πολύτιμες υπηρεσίες του στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα. Για τη δράση του αυτή συνελήφθη από τους Άγγλους αποικιοκράτες και εγκλείστηκε στα Κρατητήρια Κοκκινοτριμιθιάς για δύο και πλέον χρόνια, όπου ανέπτυξε πλούσια πνευματική δράση.

Στις 25 Νοεμβρίου 1979 χειροτονήθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Α΄ σε Πρεσβύτερο, προχειρίσθηκε σε Αρχιμανδρίτη και καταστάθηκε Ηγούμενος της Σεβασμίας Μονής του Κύκκου. Διετέλεσε Ηγούμενος της Μονής από τις 25 Νοεμβρίου 1979 μέχρι τις 25 Νοεμβρίου 1983.

Ωσαύτως υπηρέτησε και ως Διευθυντής της Ιερατικής Σχολής «Απόστολος Βαρνάβας» από το 1974 μέχρι το 1979 και από το 1986 μέχρι το 1997.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ σε Ολυμπιακό: «Είμαι περήφανος γαύρος και παρακολουθώ την ομάδα» - Δείτε φωτογραφίες

ΠτΔ σε Ολυμπιακό: «Είμαι περήφανος γαύρος και παρακολουθώ την ομάδα» - Δείτε φωτογραφίες

Την αποστολή της καλαθοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού Πειραιώς δέχθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός θα συμμετάσχει στο διεθνές τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης», το οποίο θα διεξαχθεί στις 11 και 13 Σεπτεμβρίου στο «Τάσσος Παπαδόπουλος–Ελευθερία», στη Λευκωσία. Στο τουρνουά συμμετέχουν επίσης ο Ερυθρός Αστέρας, ο Άρης Θεσσαλονίκης και η Μακάμπι Τελ Αβίβ.