Μάχη μεταξύ Μέρκελ και Σουλτς στις δημοσκοπήσεις

Μάχη μεταξύ Μέρκελ και Σουλτς στις δημοσκοπήσεις

Επτά μήνες πριν τις γερμανικές εκλογές, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ (CDU) και τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) υπό τον Σουλτς να βρίσκονται ουσιαστικά στα ίδια επίπεδα και να εναλλάσσονται στην πρώτη θέση.

Νέα δημοσκόπηση δείχνει αυτή τη φορά το στρατόπεδο της Μέρκελ να περνάει, για μία μονάδα, μπροστά, αλλά το βέβαιο είναι ότι -τουλάχιστον προς το παρόν- οι Σοσιαλδημοκράτες αυτή τη φορά (σε αντίθεση με τις προηγούμενες εκλογές) δεν πηγαίνουν στην κάλπη ως «βέβαιοι χαμένοι».

Δημοσκόπηση του INSA που διενεργήθηκε μεταξύ 17 και 20 Φεβρουαρίου εμφανίζει τα CDU/CSU στο 31,5% στις εκλογές, με ενίσχυση 1,5 μονάδας.

Το SPD εμφανίζεται στο 30%, χάνοντας την πρώτη θέση που είχε σε προηγούμενη δημοσκόπηση του ίδιου ινστιτούτου.

Την Κυριακή, δημοσκόπηση του ινστιτούτου Emnid είχε δείξει το SPD να προηγείται των CDU/CSU για πρώτη φορά από το 2006, στηριζόμενο στην υποψηφιότητα του Μάρτιν Σουλτς για την καγκελαρία, που θέλει να οδηγήσει το κόμμα του αριστερά για να νικήσει τη Μέρκελ στις εκλογές.

Μετά την επιλογή του Σουλτς, οι Σοσιαλδημοκράτες έχουν κάνει σε όλες τις δημοσκοπήσεις άλμα περίπου 12 μονάδων, καλύπτοντας έτσι την απόσταση που τους χώριζε από τη Μέρκελ τα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα, η έρευνα του INSA καταγράφει επίσης οριακή αποδυνάμωση και των δύο αριστερών δυνάμεων που ενδεχομένως θα λειτουργούσαν ως εταίροι του SPD - η Linke χάνει μισή μονάδα ευρισκόμενη στο 9,5%, ενώ οι Πράσινοι βρίσκονται στο 6,5%, επίσης μισή μονάδα χαμηλότερα.

Οι Φιλελεύθεροι του FDP (κατά κανόνα, «προτιμώμενοι σύμμαχοι» του στρατοπέδου των Χριστιανοδμοκρατών) εμφανίζονται οριακά ενισχυμένοι, επίσης κατά μισή μονάδα, στο 5,5% (όριο εισόδου στην Μπούντεσταγκ είναι το 5%).

Το λαϊκιστικό, ξενοφοβικό AfD εμφανίζεται στο 11%, καταγράφοντας υποχώρηση μίας μονάδας.

Από vima.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκ με τον θάνατο καθηγήτριας στην Θεσσαλονίκη: Υπέστη εγκεφαλικό μετά από bullying - «Της πετούσαν μπουκάλια και βιβλία»
Οικογενειακή τραγωδία: Μητέρα σκότωσε τα δύο παιδιά της ενώ ο σύζυγός της έλειπε σε επαγγελματικό ταξίδι στη νότια Αμερική
Νέο ξενοδοχείο ανοίγει τις πόρτες του και μας υποδέχεται - Δείτε σε ποια περιοχή και πότε - Φωτογραφίες
VIDEO: Σειρήνες στη Βάση Ακρωτηρίου - Βρετανίδα σύζυγος στρατιωτικού αφηγείται τη δραματική νύχτα με τις κόρες της - «Κάναμε φωλιά...»
Όξφορντ: Πένθος για 15χρονη αθλήτρια - Άφησε την τελευταία της πνοή κατά την διάρκεια αγώνα
Αυτές οι αεροπορικές εταιρείες παρατείνουν την αναστολή πτήσεων σε αεροδρόμια της Μέσης Ανατολής - Όλες οι πληροφορίες
Ανείπωτη θλίψη για τον θάνατο Ανώτερου Υπαστυνόμου - Η παράκληση της οικογένειας για την κηδεία - Δείτε φωτογραφία του

 

 

 

Σε επιφυλακή η Κύπρος - «O πόλεμος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί», λέει ο Τραμπ - Συνεχίζεται η ανταλλαγή επιθέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν

Σε επιφυλακή η Κύπρος - «O πόλεμος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί», λέει ο Τραμπ - Συνεχίζεται η ανταλλαγή επιθέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Μέση Ανατολή, την ώρα που το Ισραήλ εξαπολύει κύμα επιθέσεων και το Ιράν απαντά με μπαράζ πυραύλων και drones. Στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», στην Πάφο, βρέθηκαν οι ηγέτες της Ελλάδας και Γαλλίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν, όπου τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE