Σε κατάσταση πανικού πολιτεία της Βραζιλίας - Πέραν των 100 οι νεκροί μετά την απεργία των αστυνομικών

Σε κατάσταση πανικού πολιτεία της Βραζιλίας - Πέραν των 100 οι νεκροί μετά την απεργία των αστυνομικών

Πάνω από 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, σχολεία και επιχειρήσεις έχουν κλείσει, και οι δημόσιες συγκοινωνίες έχουν παραλύσει, καθώς το χάος που ξέσπασε εν μέσω της συνεχιζόμενης επί έξι ημέρες απεργία των αστυνομικών στην πολιτεία Εσπίριτου Σάντου, στη Βραζιλία, δεν μοιάζει να αποκλιμακώνεται.

Η χαοτική κατάσταση που ξέσπασε μετά την κήρυξη της απεργίας συνεχίζεται, παρά την ανάπτυξη 1.200 στρατιωτικών και ομοσπονδιακών αστυνομικών, και την υπόσχεση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ότι θα στείλει μονάδες αλεξιπτωτιστών και τεθωρακισμένων. Το μεγαλύτερο μέρος της βίας πλήττει τη Βιτόρια, την πρωτεύουσα της πολιτείας, ένα πλούσιο λιμάνι γύρω από το οποίο υπάρχουν πολλές γνωστές παραλίες, ενώ αποτελεί επίσης έδρα εταιρειών των μεταλλείων και του πετρελαίου.

Αξιωματούχοι στην Εσπίριτου Σάντου τόνιζαν πως θα χρειαστούν εκατοντάδες ακόμη ομοσπονδιακοί αστυνομικοί και μέλη επίλεκτων μονάδων της χωροφυλακής για να αποκατασταθεί η τάξη καθώς υπό κανονικές συνθήκες στην μητροπολιτική περιοχή της Βιτόριας περιπολούν πάνω από 1.800 μέλη της πολιτειακής αστυνομίας.

Η πολιτειακή κυβέρνηση δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα κανέναν επίσημο απολογισμό των ανθρωποκτονιών που έχουν διαπραχθεί αφότου οι άνδρες της αστυνομίας κατέβηκαν σε απεργία το Σάββατο διεκδικώντας υψηλότερους μισθούς, όμως μια εκπρόσωπος του συνδικάτου το οποίο εκπροσωπεί τους αστυνομικούς δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πως το συνδικάτο έχει καταγράψει 101 ανθρωποκτονίες από εκείνη την ημέρα. Ο αριθμός αυτός είναι εξαπλάσιος του ημερήσιου μέσου όρου των ανθρωποκτονιών στην Πολιτεία όπως καταγραφόταν πέρσι.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Globo, επικαλούμενο αξιωματικούς των υπηρεσιών ασφαλείας, μετέδωσε ότι 200 αυτοκίνητα κλάπηκαν στη Βιτόρια μέσα σε μία ημέρα, ενώ ο ημερήσιος μέσος όρος στην πόλη είναι είκοσι.

Σύμφωνα με την ένωση των καταστημάτων λιανικής της πολιτείας, τα απολεσθέντα έσοδα αφότου άρχισε η απεργία των αστυνομικών υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε 90 εκατομμύρια ρεάις (27 εκατομμύρια ευρώ). Η απεργιακή κινητοποίηση προκηρύχθηκε την ώρα που η Εσπίριτου Σάντου, όπως και πολλές άλλες πολιτείες της Βραζιλίας, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με τη σοβαρότερη ύφεση στην ιστορία της, δυσκολεύεται να προσφέρει ακόμη και βασικές υπηρεσίες υγείας, παιδείας και αστυνόμευσης.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE ΕΙΚΟΝΑ: Άπαντες παρόντες στον Λευκό Οίκο - Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση Ζελένσκι - Τραμπ

LIVE ΕΙΚΟΝΑ: Άπαντες παρόντες στον Λευκό Οίκο - Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση Ζελένσκι - Τραμπ

  Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι για το Ουκρανικό. Οι εγγυήσεις ασφαλείας και κυρίως το εδαφικό είναι τα δύο «καυτά» θέματα που θα κυριαρχήσουν στις συνομιλίες, στο πλαίσιο μιας ειρηνευτικής συμφωνίας. Ο Ουκρανός πρόεδρος αναμένεται να βρεθεί υπό πίεση, όπως μαρτυρά και η τελευταία ανάρτηση Τραμπ, πως η Ουκρανία δεν θα ανακτήσει την Κριμαία, ούτε θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline.

BEST OF TOTHEMAONLINE