Αποφασίζει τη Δευτέρα το Ανώτατο για την Έφη Ηροδότου – Λόγοι ασφάλειας και αποφυγή εντάσεων η αλλαγή του Δικαστηρίου

Αποφασίζει τη  Δευτέρα το Ανώτατο για την Έφη Ηροδότου – Λόγοι ασφάλειας και αποφυγή εντάσεων η αλλαγή του Δικαστηρίου

Η Πλήρης Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα (30/1), στις 12 το μεσημέρι, για να εξετάσει την αίτηση που καταχώρησε ενώπιον του η Εισαγγελία για τη μεταφορά της εκδίκασης της υπόθεσης της Έφης Ηροδότου στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η απόφαση του Ανωτάτου θα ληφθεί την ίδια μέρα, ενώ η πλευρά της Ηροδότου δεν φέρει ένσταση στο αίτημα της Εισαγγελίας, το οποίο υποβλήθηκε, όπως μας αναφέρθηκε, «για λόγους ασφάλειας και αποφυγής εντάσεων».

Υπενθυμίζεται ότι το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού διέταξε την κράτηση της 29χρονης Έφης Ηροδότου μέχρι την έναρξη της ακρόασης της υπόθεσης στις 8 Φεβρουαρίου για το θανατηφόρο της 27ης Δεκεμβρίου 2007 με θύμα τον 17χρονο μαθητή Αιμίλιο Ιωάννου.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας διέταξε επίσης όπως οι γονείς της Ηρόδοτος Ηροδότου και Νίτσα Ηροδότου παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι την 6η Φεβρουαρίου που ορίστηκε η επόμενη δικάσιμο. Η δίκη θα συνεχιστεί με μάρτυρες κατηγορίας και θα αρχίσει στις 11.00 το πρωί.

Το ζεύγος Ηροδότου είναι αντιμέτωπο με πέντε κατηγορίες, αυτές της πρόκλησης σε ψευδορκία, υποκίνησης μάρτυρα σε ψευδή μαρτυρία, πλαστογραφία εγγράφου και κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, χρήση πλαστού αποδεικτικού στοιχείου, που διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 16 Δεκεμβρίου 2008 και 3 Ιουλίου 2009.

Από ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΠτΔ μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη - «Οτιδήποτε ξεφεύγει του συμφωνημένου πλαισίου δεν είναι θέμα προς συζήτηση»

ΠτΔ μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη - «Οτιδήποτε ξεφεύγει του συμφωνημένου πλαισίου δεν είναι θέμα προς συζήτηση»

«Οτιδήποτε ξεφεύγει του συμφωνημένου πλαισίου δεν είναι καν θέμα προς συζήτηση, και χαίρομαι, γιατί αυτή είναι και η θέση της διεθνούς κοινότητας», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει της διευρυμένης Συνόδου που συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Μαρτίου 2025, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE