Τα βλέμματα στραμμένα στη συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί αναφέρει το Ανατολού

Τα βλέμματα στραμμένα στη συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί αναφέρει το Ανατολού

Η Τ/κ με την Ε/κ αντιπροσωπεία συναντήθηκαν και πάλι την Παρασκευή 20/01 έπειτα από τις τεχνικές εργασίες στο Μοντ Πελεράν, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολού, το οποίο αναφέρει ακόμη πως το τεχνικό πλαίσιο των αποτελεσμάτων της διήμερης εργασίας στο Μοντ Πελεράν έφτασε στους δύο ηγέτες στην Κύπρο οι οποίοι αναμένεται να έχουν χωριστές επαφές με τις αντιπροσωπείες τους μόλις επιστρέψουν στο νησί.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα βλέμματα είναι στραμμένα στη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Τ/Κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιανουαρίου στη Λευκωσία.

Το πρακτορείο Ανατολού αναφέρει ότι οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν την προσαρμογή της ασφάλειας και των εγγυήσεων με τους όρους του 2017. Ταυτόχρονα θα συζητήσουν και τη διαπραγματευτική μέθοδο που θα εφαρμοστεί για να διασφαλιστεί πρόοδος στα άλλα εναπομείναντα θέματα των πέντε κεφαλαίων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η τουρκική πλευρά δεν θέλει μια διαδικασία ανοιχτού τέλους και τονίζει την ανάγκη να υπάρξει ένα βασικό πλαίσιο μιας πολιτικής συμφωνίας στη διεθνή διάσκεψη.

Από ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Φωτιά» στους διορισμούς των ημικρατικών – Η ανάκληση διορισμού, το ασυμβίβαστο και οι εξηγήσεις

«Φωτιά» στους διορισμούς των ημικρατικών – Η ανάκληση διορισμού, το ασυμβίβαστο και οι εξηγήσεις

Στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης βρίσκονται οι νέοι διορισμοί στα διοικητικά συμβούλια των ημικρατικών οργανισμών, μετά και την υπόθεση που προέκυψε στη Cyta και οδήγησε την Κυβέρνηση στην απόφαση να ανακαλέσει τον διορισμό του νέου Αντιπροέδρου της ΑΤΗΚ, Λοΐζου Οικονομίδη.