Αλλάζει ο χάρτης της παγκόσμιας καπνοβιομηχανίας! Εξαγορά «μαμούθ» 49 δισεκατομμυρίων της Camel ! Ποιες μάρκες αλλάζουν χέρια

Αλλάζει ο χάρτης της παγκόσμιας καπνοβιομηχανίας! Εξαγορά «μαμούθ» 49 δισεκατομμυρίων της Camel ! Ποιες μάρκες αλλάζουν χέρια

Η βρετανική καπνοβιομηχανία British American Tobacco (“Lucky Strike”) προχωρά σε πλήρη εξαγορά της ανταγωνίστριας αμερικανικής Reynolds (“Camel”) με τη συμφωνία να αγγίζει τα 49,4 δισ δολάρια όπως αναφέρει το Reuters

Η ΒΑΤ αύξησε την προσφορά της μετά την απόρριψη από την Reynolds της προηγούμενης πρότασης των 47 δισ δολαρίων που είχε κάνει τον περασμένο Νοέμβριο.

Έτσι η ΒΑΤ αναλαμβάνει και το υπόλοιπο 57,8% των μετοχών που διατηρούσε μέχρι τώρα ο αμερικανικός όμιλος αλλάζοντας τον «χάρτη» της παγκόσμιας καπνοβιομηχανίας.

Οι μέτοχοι της Reynolds θα λάβουν 29,44 δολάρια για κάθε μετοχή σε μετρητά.

Η συμφωνία θα συνενώσει μία σειρά μεγάλων «ετικετών» στον κλάδο της καπνοβιομηχανίας, όπως Lucky Strike, Rothmans, Dunhill και Camel, Pall Mall.

Η BAT κατείχε μέρος του μετοχικού κεφαλαίου της Reynolds από το 2004 και η συγχώνευση αποτελούσε τη «λογική πρόοδο» στη σχέση των δύο εταιρειών.


 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΠτΔ: «Κανένα σχόλιο» για το απειλητικό μήνυμα - Επιβεβαίωσε ότι στις 10 Φεβρουαρίου έρχεται η ντι Κάρλο στην Κύπρο

ΠτΔ: «Κανένα σχόλιο» για το απειλητικό μήνυμα - Επιβεβαίωσε ότι στις 10 Φεβρουαρίου έρχεται η ντι Κάρλο στην Κύπρο

Ό,τι κρίνει η Βοηθός ΓΓ των ΗΕ κα Ρόζμαρι ντι Κάρλο ότι μπορεί να βοηθήσει, η ανταπόκριση από δικής μας πλευράς είναι θετική, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι η κα ντι Κάρλο θα βρίσκεται στην Κύπρο στις 10 Φεβρουαρίου.