Είναι τα Ηνωμένα Έθνη που συγκαλούν τη Διάσκεψη για την Κύπρο διευκρινίζει ο 'Ειντε σε συνομιλία του με τον Χριστοδουλίδη

Είναι τα Ηνωμένα Έθνη που συγκαλούν τη Διάσκεψη για την Κύπρο διευκρινίζει ο 'Ειντε σε συνομιλία του με τον Χριστοδουλίδη

Είναι τα Ηνωμένα `Εθνη που συγκαλούν τη Διάσκεψη για την Κύπρο ανέφερε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ `Εσπεν Μπαρθ `Ειντε σε συνομιλία που είχε με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη.

Διαβάστε επίσης: ΓΕΝΕΥΗ: Ή ο Χριστοδουλίδης μας δουλεύει ή ο Έιντε – Αδιανόητο αλαλούμ ακόμα και για το ποιος έχει συγκαλέσει την περιβόητη διάσκεψη

Οπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, σε συνομιλία του με τον κ. `Ειντε ο κ. Χριστοδουλίδης ζήτησε διευκρινίσεις για την αναφορά του Νορβηγού διπλωμάτη κατά τη δημοσιογραφική διάσκεψη που έδωσε τη Δευτέρα στη Γενεύη, πως ο κ. Αναστασιάδης και ο κ. Ακιντζί αποφάσισαν μαζί του την πραγματοποίηση της Διάσκεψης και έτσι δεν προσκαλούν τους εαυτούς τους σε αυτήν, αλλά έχουν προσκαλέσει άλλο κόσμο. Θέση της Λευκωσίας είναι πως η διεθνής Διάσκεψη συγκαλείται από τα Ηνωμένα `Εθνη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. `Ειντε είπε στον κ. Χριστοδουλίδη πως είναι ξεκάθαρο πως είναι τα Ηνωμένα `Εθνη που συγκαλούν τη Διάσκεψη.

Επεσήμανε πως αυτό που είπε στη δημοσιογραφική διάσκεψη ήταν ότι δεν υπήρχε ανάγκη να προσκληθούν ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί, καθώς ο κ. Αναστασίαδης, ο κ. Ακιντζί και ο ίδιος από κοινού συμφώνησαν να συναντηθούν στη Γενεύη, κατά το δείπνο της 1ης Δεκεμβρίου.

Σημείωσε εξάλλου πως ακόμη και στη νεκρή ζώνη, “εμείς τα Ηνωμένα `Εθνη συγκαλούμε τις συναντήσεις, αλλά όταν για παράδειγμα συναντιόμαστε την Πέμπτη και μετά συμφωνούμε να συναντηθούμε ξανά τη Δευτέρα δεν αποστέλλουμε ασφαλώς επιστολή πρόσκλησης”.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - «Έχουμε τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης» ισχυρίζεται το Ισραήλ

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - «Έχουμε τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης» ισχυρίζεται το Ισραήλ

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν. Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν επιθέσεις. Μετά την ομοβροντία πυραύλων που εξαπέλυσε το Ιράν σε στόχους σε ολόκληρο το Ισραήλ, το Τελ Αβίβ ισχυρίζεται πως έχει τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης και ότι κατέστρεψε το 1/3 των εκτοξευτών πυραύλων του Ιράν. Οι ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ έχουν προκαλέσει τον θάνατο 24 ανθρώπων από την Παρασκευή και τον τραυματισμό πάνω από 380, ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουν προστεθεί οι τραυματίες από τα πλήγματα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Τουλάχιστον 224 είναι οι νεκροί και 1.277 οι τραυματίες στο Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE