Εννέα νεκροί στο νότιο Αφγανιστάν από επίθεση εναντίον της κατοικίας του κυβερνήτη της Κανταχάρ

Εννέα νεκροί στο νότιο Αφγανιστάν από επίθεση εναντίον της κατοικίας του κυβερνήτη της Κανταχάρ

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε μια επίθεση εναντίον της κατοικίας του κυβερνήτη της Κανταχάρ, στο νότιο Αφγανιστάν, μετέδωσε ο αφγανικός τηλεοπτικός σταθμός Tolo, επικαλούμενος έναν εκπρόσωπό του.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της επαρχίας από την πλευρά του έκανε λόγο για "12 τραυματίες και νεκρούς", ενώ διευκρίνισε ότι ανάμεσα στους τραυματίες είναι ο κυβερνήτης της επαρχίας αλλά και ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο Αφγανιστάν.

Κατά μια άλλη πηγή, οι τραυματίες είναι 18.

Την τελευταία πληροφορία επιβεβαίωσε το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΑΕ με μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Το ΥΠΕΞ των Εμιράτων "ενημερώνεται για την ειδεχθή τρομοκρατική ενέργεια στην οικία του κυβερνήτη της Κανταχάρ η οποία είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό της αυτού εξοχότητας Τζούμα Μοχάμεντ Αμπντάλα αλ Κάαμπι, του πρεσβευτή των ΗΑΕ στην Ισλαμική Δημοκρατία του Αφγανιστάν, (καθώς) κι ενός αριθμού διπλωματών των Εμιράτων", κατά την ανακοίνωσή του.

Η επίθεση αυτή, που ακολούθησε άλλες δύο, στην πρωτεύουσα Καμπούλ (τουλάχιστον 30 νεκροί) και στη Λασκάρ Γκα, πρωτεύουσα της επαρχίας Χελμάντ (τουλάχιστον 7 νεκροί), αυξάνει τον απολογισμό των νεκρών σήμερα σε σχεδόν 50, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«State of the Union»: Γεμάτη δράσεις η νέα χρονιά – Τα έργα που ολοκληρώνονται, τα σχέδια που επεκτείνονται και οι προτάσεις που «μπαίνουν στο αυλάκι»

«State of the Union»: Γεμάτη δράσεις η νέα χρονιά – Τα έργα που ολοκληρώνονται, τα σχέδια που επεκτείνονται και οι προτάσεις που «μπαίνουν στο αυλάκι»

Σε πέντε προτεραιότητες βασίζεται το διακυβερνητικό πρόγραμμα του Νίκου Χριστοδουλίδη και για το 2026 προγραμματίζονται 59 συνολικά δράσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE