ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν είμαι αισιόδοξος, δηλώνει ο Π.Καμμένος για τις συνομιλίες της Γενεύης

Δεν είμαι αισιόδοξος, δηλώνει ο Π.Καμμένος για τις συνομιλίες της Γενεύης

Είναι σημαντικό ότι για το εθνικό θέμα της Κύπρου υπάρχει μια εθνική θέση διαμορφωμένη από όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου και αυτή είναι η δύναμη του Ελληνισμού, τόνισε σε δηλώσεις του εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος δήλωσε επίσης ότι δεν είναι αισιόδοξος ως προς την έκβαση των συνομιλιών για το Κυπριακό στη Γενεύη, λόγω της αδιάλλακτης στάσης της Τουρκίας.

Ερωτηθείς αν είναι αισιόδοξος αναφορικά με τις συνομιλίες στη Γενεύη, ο κ. Καμμένος απάντησε «δεν είμαι αισιόδοξος διότι θεωρώ ότι η Τουρκία κρατάει μια αδιάλλακτη στάση. Εμείς ευχόμεθα να αλλάξει η Τουρκία στάση και να αποδεχθεί αυτά τα οποία η διεθνής κοινότητα, ο ΟΗΕ αλλά και το Διεθνές Δίκαιο επιβάλλουν. Μακάρι να γίνει ένα θαύμα, θα το επιδιώξουμε, θα εργασθούμε γι` αυτό, θα είμαστε σε στενή συνεργασία με τον Πρόεδρο της Κύπρου και τις κυπριακές πολιτικές δυνάμεις, αλλά δεν θα υποχωρήσουμε σε αυτά τα δύο θέματα που αποτελούν πλέον εθνική γραμμή».

Σε άλλη ερώτηση αν ο κ. Ερντογάν και ο κ. Τσίπρας θα πάνε στη Γενεύη, ο κ. Καμμένος είπε ότι «ο πρωθυπουργός θα πάει στη Γενεύη από τη στιγμή που θα υπάρχει η δυνατότητα μιας λύσης» προσθέτοντας «δεν θα πάμε στη Γενεύη προκειμένου να αναμένουμε τις αποφάσεις της Τουρκίας».

«Θα πρέπει να έχουν επιλυθεί όλα τα άλλα θέματα και να παραμείνουν τα θέματα στα οποία εμπλέκεται η Ελλάδα, δηλαδή τα ζητήματα των εγγυήσεων και με δεδομένη την αποχώρηση των δυνάμεων κατοχής. Μέχρι τώρα δεν διαφαίνεται από τη μεριά της Τουρκίας να υπάρχει τέτοια βούληση» κατέληξε ο κ. Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση, με τη συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων, παραμένει σταθερή στο ότι επιζητά μια λύση για το Κυπριακό, μια λύση δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική. Υπογράμμισε ότι θα πρέπει να αποχωρήσουν όλες οι δυνάμεις κατοχής από το νησί «μέχρι τον τελευταίο στρατιώτη», όπως είπε, ενώ ως προς το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι κράτος μέλος της ΕΕ, το ευρωπαϊκό κεκτημένο είναι δεδομένο, χώρα αναγνωρισμένη στον ΟΗΕ.

«Επιζητούμε τη λύση με αυτές τις προϋποθέσεις που έχουν διαμορφωθεί όλα αυτά τα χρόνια από το `74 μέχρι σήμερα, μετά την εισβολή και την κατοχή και αν πράγματι θέλουν να υπάρξει λύση είναι στα χέρια της Τουρκίας να αποφασίσει ότι θα πρέπει να κάνει σεβαστά τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και να αποχωρήσουν οι δυνάμεις κατοχής» δήλωσε.

Επίσης, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι είναι σημαντικό οποιαδήποτε συμφωνία και να γίνει να περιλαμβάνει και τη βούληση από τη μεριά των ΗΠΑ, μετά τη νέα διοίκηση Τραμπ που αναλαμβάνει την 20η Ιανουαρίου. Προσέθεσε ότι η ελληνική πλευρά θα κάνει τα πάντα για τη λύση αλλά δεν θα υποχωρήσει σε θέματα τα οποία αποτελούν εθνική θέση.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ρωσία: Τουλάχιστον επτά νεκροί από πτώση λεωφορείου σε ποταμό της Αγίας Πετρούπολης - Δείτε απίστευτα βίντεο

Γιορτή της μητέρας: Κάντε τη μέρα της ξεχωριστή - Προτάσεις για δώρα, από γλυκά μέχρι λουλούδια και κοσμήματα - Φωτογραφίες

Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2024 - Πόσα ξόδεψε και πόσα έβαλε στα ταμεία

Με μια βαλίτσα στο χέρι οι Κύπριοι – Πού σπατάλησαν τα περισσότερα χρήματα και ποιοι οι κυριότεροι λόγοι ταξιδιών

Eurovision 2024: Αυτή η χώρα κέρδισε το βραβείο καλύτερου στίχου - Oι νικητές των προηγούμενων ετών - Δείτε βίντεο



Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα: Ανοιχτά της Ασντόντ το πλοίο Sagamore - Έτοιμες οι πλατφόρμες

Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα: Ανοιχτά της Ασντόντ το πλοίο Sagamore - Έτοιμες οι πλατφόρμες

Το εμπορικό φορτηγό πλοίο Sagamore, το οποίο είχε αναχωρήσει από το λιμάνι Λάρνακας φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, έφτασε ανοιχτά των ακτών της Ασντόντ (18 μίλια βόρεια της Γάζας) όπου βρίσκεται το μηχανοκίνητο σκάφος Roy P. Benavidez, και μεταφόρτωσε τις προμήθειες για να ξεκινήσει η διαδικασία της παράδοσης τους στους Παλαιστίνιους, όταν λειτουργήσουν οι πλατφόρμες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top