Γερμανία: Σαρωτικές πλημμύρες στον βορρά, χιονοπτώσεις στο νότο

Γερμανία: Σαρωτικές πλημμύρες στον βορρά, χιονοπτώσεις στο νότο

Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από ορμητικούς χειμάρρους και δρόμοι πλημμύρισαν, καθώς η καταιγίδα Άξελ σαρώνει τις βόρειες ακτές της Γερμανίας, την ώρα που στο νότιο τμήμα οι χιονοπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα να σημειωθεί αριθμός ρεκόρ τροχαίων ατυχημάτων.

Τα κρατίδια Σλέσβιχ-Χολστάιν και Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, στη βόρεια Γερμανία, βρίσκονται μεταξύ των περιοχών που επλήγησαν περισσότερο από τον Άξελ χθες το βράδυ, ενώ η στάθμη των υδάτων αυξήθηκε κατά σχεδόν 2 μέτρα σε ορισμένες περιοχές λόγω των καταρρακτωδών βροχών.

Οι κάτοικοι ήταν καλά προετοιμασμένοι τοποθετώντας σακιά με άμμο. Τα νερά άρχισαν να υποχωρούν σήμερα, ωστόσο οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν στη νότια Γερμανία, όπου ο υδράργυρος βούτηξε στους -20 βαθμούς Κελσίου στα ορεινά.

Στην Βαυαρία, η αστυνομία γνωστοποίησε ότι σημειώθηκαν 160 τροχαία ατυχήματα μέσα σε μια ημέρα, τριπλάσιος αριθμός σε σύγκριση με το συνηθισμένο.

Οι κάτοικοι του Μονάχου συμμετέχουν στις επιχειρήσεις απομάκρυνσης των όγκων χιονιού από τους δρόμους με εκχιονιστικά μηχανήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Ξεκινούν συναντήσεις με πολύ συγκεκριμένη θεματολογία ουσίας»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Ξεκινούν συναντήσεις με πολύ συγκεκριμένη θεματολογία ουσίας»

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 16:00 η συνάντηση ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν. Η συνάντηση φιλοξενείται στην οικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη του αεροδρομίου Λευκωσίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE