40χρονος συμπολίτης μας έχασε το πόδι του το περασμένο καλοκαίρι εξαιτίας διαβήτη.
Ο συμπολίτης μας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» δεν έχει εγκριθεί ακόμη για Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα από το Κράτος πρόνοιάς μας.
Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, ο συμπολίτης μας δεν έχει κανένα απολύτως εισόδημα ενώ δεν έχει κανενός είδους ιδιοκτησία στο όνομά του.
Ο ίδιος βρίσκεται αυτή τη στιγμή καθηλωμένος στο κρεβάτι με τις αρμόδιες υπηρεσίες να μην του παρέχουν καμία απολύτως βοήθεια.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο άτυχος συμπολίτης μας ήρθε σε επικοινωνία με λειτουργό των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας για σκοπούς διερεύνησης της περίπτωσής του.
Το τραγικό της υπόθεσης, όμως, είναι ότι ο λειτουργός αντί να μεταβεί ο ίδιος στον χώρο διαμονής του 40χρονου για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις συνθήκες διαβίωσής του, του ζήτησε να πάει ο ίδιος στο γραφείο του!
Ο λόγος – δικαιολογία που επικαλέστηκε ο λειτουργός, ήταν ότι ήταν μόνος του στην υπηρεσία και δεν μπορούσε να την εγκαταλείψει!