Συνεχίζει σήμερα τις επαφές της στην Αθήνα η ΝτιΚάρλο - Την Πέμπτη πάει την Άγκυρα

Συνεχίζει σήμερα τις επαφές της στην Αθήνα η ΝτιΚάρλο - Την Πέμπτη πάει την Άγκυρα

Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα, Τετάρτη η Αναπληρώτρια ΓΓ του ΟΗΕ για Πολιτικές και Ειρηνευτικές Υποθέσεις, Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο, όπου αναμένεται να συνεχίσει τις επαφές της για συζητήσεις για το Κυπριακό, καθώς και για άλλες καίριες περιφερειακές και παγκόσμιες εξελίξεις.

Η κ. ΝτιΚάρλο βρισκόταν στην Κύπρο τη Δευτέρα και την Τρίτη. Τη Δευτέρα συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, με τους οποίους συζήτησε τη μελλοντική πορεία στο Κυπριακό και την προετοιμασία μιας άτυπης συνάντησης σε ευρύτερη μορφή, ενώ επανέλαβε τη συνεχιζόμενη δέσμευση των Ηνωμένων Εθνών για την ειρήνη στο νησί. 

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Κύπρο, η κ. Ντι Κάρλο συναντήθηκε και με ομάδες γυναικών και τόνισε ότι η συμμετοχή των γυναικών στις ειρηνευτικές προσπάθειες δεν είναι απλώς θέμα δικαιοσύνης και ισότητας, αλλά έξυπνης ειρηνευτικής δράσης. Η κ. Ντι Κάρλο προέτρεψε τους ηγέτες να συνεργαστούν μαζί τους και με άλλους εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και να ενσωματώσουν τις απόψεις τους.

Σε δηλώσεις της προς τον Τύπο μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, η κ. ΝτιΚάρλο έκανε λόγο για μια «πολύ εποικοδομητική συνομιλία» όπου οι δύο «συζήτησαν τις προετοιμασίες για την επερχόμενη συνάντηση στη Γενεύη τον επόμενο μήνα», που σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Μαρτίου.

Η Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο συνεχίζει τις επαφές της την Τετάρτη στην Αθήνα, ενώ την Πέμπτη θα επισκεφτεί την Άγκυρα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE