Βρέθηκε το μαύρο κουτί του μοιραίου Tu-154

Βρέθηκε το μαύρο κουτί του μοιραίου Tu-154

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι βρέθηκε το κύριο μαύρο κουτί του μοιραίου αεροσκάφους που έστειλε στο θάνατο όλους τους επιβαίνοντες, 92 άτομα και πλήρωμα.

Το μαύρο αυτό κουτί, ένα από τα πολλά που διέθετε το αεροσκάφος, περιέχει πληροφορίες που θα μπορούν να βοηθήσουν τους ανακριτές να διακριβώσουν τα αίτια της συντριβής του στρατιωτικού αεροσκάφους Tupolev-154 που κατέπεσε την Κυριακή στη Μαύρη Θάλασσα καθ' οδόν προς την Συρία.

Σύμφωνα με τους ανακριτές, πιθανότερα σενάρια για το δυστύχημα είναι λάθος του πιλότου ή τεχνική βλάβη, ενώ απομακρυσμένο είναι το σενάριο της τρομοκρατικής ενέργειας.

Το κουτί βρέθηκε σε βάθος 17 μέτρων. 

Υπενθυμίζεται ότι το Tu-154, με 84 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα, κατέπεσε λίγο μετά την απογείωσή του από το Σότσι, ενώ κατευθυνόταν στη Συρία. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Και επισήμως σκυτάλη στην Κύπρο για την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Και επισήμως σκυτάλη στην Κύπρο για την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Κύπρος παρέλαβε, επίσημα τη σκυτάλη της Προεδρίας από τη Δανία στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων με μια ανταλλαγή δώρων μεταξύ της Υφυπουργού για Ευρωπαϊκά Θέματα Μαριλένας Ραουνά και της ομολόγου της Μαρία Μπγιέρ.