O Μπάιντεν εγκωμίασε τηλεφωνικώς το θάρρος και το όραμα των ηγετών

O Μπάιντεν εγκωμίασε τηλεφωνικώς το θάρρος και το όραμα των ηγετών

Στις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε την Παρασκευή 16/12 ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, αναφέρεται γραπτή δήλωση εκπροσώπου του Λευκού Οίκου.

«Ο Αντιπρόεδρος συνεχάρη τους ηγέτες για τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν να αρχίσουν συνομιλίες στη Γενεύη στις 9 Ιανουαρίου και εγκωμίασε το θάρρος και το όραμα των ηγετών, τα οποία κατέστησαν δυνατή τη μέχρι στιγμής πρόοδο».

Σύμφωνα με τη δήλωση του εκπροσώπου, «ο Αντιπρόεδρος επαναβεβαίωσε την ακλόνητη αμερικανική υποστήριξη προς τις προσπάθειες των ηγετών να φτάσουν σε μία συμφωνία η οποία θα επανενώνει την Κύπρο ως μία διζωνική ομοσπονδία».

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE