Ειδική παράγραφος για το Κυπριακό στο κείμενο των Συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής

Ειδική παράγραφος για το Κυπριακό στο κείμενο των Συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής

Ειδική παράγραφο για το Κυπριακό θα περιέχει, σύμφωνα με πληροφορίες, το κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής.

Η παράγραφος εκφράζει την ετοιμότητα της ΕΕ να μετάσχει σε πολυμερή διάσκεψη, αλλά και τονίζει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, διατηρεί την ιδιότητα του κράτους μέλους και μετά τη λύση.

Συγκεκριμένα, η παράγραφος θα έχει ως εξής: "Σε συνέχεια της παρουσίασης εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για τις διαπραγματεύσεις για μια διευθέτηση του Κυπριακού, το Συμβούλιο της ΕΕ επαναλαμβάνει τη στήριξή του στην εν εξελίξει διαδικασία για την επανένωση της Κύπρου.

Η ΕΕ, λαμβάνοντας υπόψη ότι η Κύπρος είναι και θα παραμείνει μέλος της Ένωσης μας μετά τη Διευθέτηση, είναι έτοιμη να συμμετάσχει στη Διάσκεψη της Γενεύης για την Κύπρο στις 12 Ιανουαρίου 2017".


Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΠτΔ: «Κανένα σχόλιο» για το απειλητικό μήνυμα - Επιβεβαίωσε ότι στις 10 Φεβρουαρίου έρχεται η ντι Κάρλο στην Κύπρο

ΠτΔ: «Κανένα σχόλιο» για το απειλητικό μήνυμα - Επιβεβαίωσε ότι στις 10 Φεβρουαρίου έρχεται η ντι Κάρλο στην Κύπρο

Ό,τι κρίνει η Βοηθός ΓΓ των ΗΕ κα Ρόζμαρι ντι Κάρλο ότι μπορεί να βοηθήσει, η ανταπόκριση από δικής μας πλευράς είναι θετική, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι η κα ντι Κάρλο θα βρίσκεται στην Κύπρο στις 10 Φεβρουαρίου.