O τρόμος επέστρεψε ξανά στην Τουρκία: 29 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες από τη διπλή επίθεση - ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

O τρόμος επέστρεψε ξανά στην Τουρκία: 29 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες από τη διπλή επίθεση - ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Δύο εκρήξεις, μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό, σκόρπισαν τον θάνατο και τον τρόμο ξανά στην Κωνσταντινούπολη, κοστίζοντας τη ζωή ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 166.

Η διπλή επίθεση έγινε με αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά και αμέσως μετά με βομβιστή καμικάζι, έξω από το ποδοσφαιρικό γήπεδο Vodafone Arena της Μπεσίκτας. Το ένα «χτύπημα» έγινε ακριβώς έξω από το γήπεδο και το άλλο δίπλα σε αυτό, στο πάρκο Ματζκά.

Από τους νεκρούς, οι 27 είναι αστυνομικοί, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, που χαρακτήρισε την επίθεση «απάνθρωπη συνωμοσία» Επίσης δήλωσε ότι από τους τραυματίες οι 17 υπεβλήθησαν σε επέμβαση, ενώ άλλοι 6 νοσηλεύονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς ανακοίνωσε ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά 45 δευτερόλεπτα μετά από το «χτύπημα» με το παγιδευμένο αυτοκίνητο. Δέκα άνθρωποι συνελήφθησαν, με βάση τις αποδείξεις που προέκυψαν από το όχημα.

Ερντογάν: Ηθελαν να προκαλέσουν τις μεγαλύτερες απώλειες

Ο Ταγίπ Ερντογάν βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη την ώρα των εκρήξεων. Σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση, με στόχο τις μεγαλύτερες δυνατές απώλειες.

«Μια τρομοκρατική επίθεση εξαπολύθηκε εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας μας και των πολιτών μας. Εχει γίνει κατανοητό ότι οι εκρήξεις που συνέβησαν μετά την λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα της Μπεσίκτας με την Μπούρσασπορ και είχε ως στόχο να προκαλέσει τις μεγαλύτερες δυνατές απώλειες. Ως αποτέλεσμα αυτών των επιθέσεων δυστυχώς έχουμε νεκρούς και τραυματίες», ανέφερε η ανακοίνωση του Τούρκου προέδρου.

Από iefimerida.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης: «Οι επόμενες μέρες είναι σημαντικές για το Κυπριακό» – Τι υποσχέθηκε στον κυπριακό λαό και τι είπε για τη NAVTEX του GSI

Χριστοδουλίδης: «Οι επόμενες μέρες είναι σημαντικές για το Κυπριακό» – Τι υποσχέθηκε στον κυπριακό λαό και τι είπε για τη NAVTEX του GSI

Οι επόμενες μέρες είναι σημαντικές σε σχέση με το Κυπριακό, όπως ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος παρέστη στη δοξολογία για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και ακολούθως δέχθηκε τον χαιρετισμό της παρέλασης που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, με την ευκαιρία της επετείου.

BEST OF TOTHEMAONLINE