S.Dujarric:«Έχει ενημερωθεί για τα πολιτικά ζητήματα του Κυπριακού ο νέος Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ»

S.Dujarric:«Έχει ενημερωθεί για τα πολιτικά ζητήματα του Κυπριακού ο νέος Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ»

Κατά τη τακτική ενημέρωση των ανταποκριτών των Ηνωμένων Εθνών την Παρασκευή 02/12, ο Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα κ. Stéphane Dujarric ανέγνωσε την ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών που εκδόθηκε στη Λευκωσία σχετικά με την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα κ. Eide θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη για να ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας, ο Εκπρόσωπος ανέφερε ότι θα το ελέγξει και θα επανέλθει.

Σε άλλη ερώτηση αν ο νέος Γενικός Γραμματέας σκοπεύει να συμμετέχει σε αυτές τις συνομιλίες, αν έχει ενημερωθεί για το Κυπριακό και αν κ. Eide θα παραμείνει στη θέση που έχει σήμερα, ο κ. Dujarric απάντησε ότι είναι πολύ νωρίς να γνωρίζει τι θα κάνει ο επόμενος Γενικός Γραμματέας. Παράλληλα, σημείωσε ότι το ποιος θα παραμείνει στη νέα διοίκηση είναι ερώτημα που θα πρέπει να τεθεί σ’ αυτή.

Τόνισε, ωστόσο, ότι από την πλευρά της ομάδας του κ. Ban Ki-moon έχουν γίνει εκτενείς ενημερώσεις για όλα τα θέματα στο νέο Γενικό Γραμματέα και κυρίως για τα πολιτικά ζητήματα που βρίσκονται σε κρίσιμο και ευαίσθητο σημείο, όπως το Κυπριακό.

Ο Γενικός Γραμματέας, υπογράμμισε ο κ. Dujarric, είναι αποφασισμένος να διασφαλίσει ότι δε θα χαθεί αυτή η ευκαιρία κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου και χαιρετίζει θερμά τα θετικά νέα που έρχονται από την Κύπρο ότι οι δύο ηγέτες έχουν συμφωνήσει να ξανασυναντηθούν στη Γενεύη. Το Κυπριακό είναι ένα θέμα που ο Γενικός Γραμματέας παρακολουθεί πολύ στενά και προφανώς όλοι είναι ευχαριστημένοι με τις τελευταίες εξελίξεις, συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE