Γιατί τα CD έχουν διάρκεια 74 λεπτά;

Γιατί τα CD έχουν διάρκεια 74 λεπτά;

Τι σχέση μπορεί να έχει ένας κορυφαίος συνθέτης που πέθανε το 1827 με τη διάρκεια των CD που ορίστηκε το 1979-1980;

Μεγάλη όπως αποδεικνύεται και η ιστορία είναι απλή. Είναι γνωστό σε όλους πως ένα από τα κορυφαία έργα του διάσημου Γερμανού συνθέτη Λούντβιχ Μπετόβεν είναι η «Ενάτη Συμφωνία» με το δημοφιλές φινάλε «Ωδή στη Χαρά», που διαρκεί πάνω από 1 ώρα, ακόμα κι όταν εκτελείται σε γρήγορο ρυθμό.

Την εποχή των δίσκων κάλυπτε τρεις πλευρές και έτσι συνήθως κυκλοφορούσε σε συνδυασμό με την «Όγδοη» που ήταν μικρότερη και έπιανε μία πλευρά βινυλίου.

Όταν η Sony και η Philips διαπραγματεύονταν ένα ενιαίο βιομηχανικό πρότυπο τα compact discs το 1979 και 1980, τέσσερα ήταν τα άτομα που όρισαν τον χρόνο των CD, υποστηρίζοντας ότι έπρεπε οπωσδήποτε να χωράει την «Ενάτη Συμφωνία» του Μπετόβεν: Η σύζυγος του προέδρου της Sony Akio Morita, μιλώντας για το αγαπημένο της κομμάτι μουσικής, ο επικεφαλής της Sony Norio Ohga, υπενθυμίζοντας τις σπουδές του στο Ωδείο του Βερολίνου, η σύζυγος του Ohga, που ήταν επίσης αγαπημένο της έργο και ο διάσημος μαέστρος Herbert von Karajan, ο οποίος είχε καταγράψει για τη θυγατρική της Philips, Polygram, το έργο από τη Φιλαρμονική του Βερολίνου διάρκειας 66 λεπτών. Ωστόσο, μια περαιτέρω έρευνα προκειμένου να βρεθεί η μεγαλύτερη δυνατόν καταγραφή της «Ενάτης Συμφωνίας» έφερε στο φως μια ηχογράφηση από τον Wilhelm Furtwängler στο Φεστιβάλ του Μπαϊρόιτ το 1951… διάρκειας 74 λεπτών!

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Νέο χτύπημα σε κοντέινερ στα Στενά του Ορμούζ - Ανεβαίνει ξανά η τιμή του πετρελαίου

LIVE: Νέο χτύπημα σε κοντέινερ στα Στενά του Ορμούζ - Ανεβαίνει ξανά η τιμή του πετρελαίου

Οι Φρουροί της Επανάστασης απειλούν: Τέρμα τα αντίποινα, αρχίζει ολοκληρωτικός πόλεμος. Το Ιράν διαμηνύει ότι τα Στενά του Ορμούζ βρίσκονται υπό τον έλεγχό του. Νωρίτερα, το Reuters μετέδωσε ότι το Ιράν τοποθέτησε 12 νάρκες στα Στενά, κάτι που αμφισβήτησε ο Τραμπ. Το Συμβούλιο Ασφαλείας ενέκρινε ψήφισμα των κρατών του Κόλπου κατά του Ιράν. Μαζική επίθεση με 100 ρουκέτες από τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο προς το Ισραήλ, ηχούν σειρήνες στο Μπαχρέιν. Όλες οι εξελίξεις άμεσα και έγκυρα από το ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE