Στην Κύπρο και πάλι ο Έιντε – Στόχος η επανέναρξη του διαλόγου στο Κυπριακό

Στην Κύπρο και πάλι ο Έιντε – Στόχος η επανέναρξη του διαλόγου στο Κυπριακό

Αρχίζουν από την Δευτέρα 28/11 και πάλι οι προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών.

Ο κ. Έιντε στις 10.00 το πρωί τη Δευτέρα 28/11  θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και στη συνέχεια στις 11.00 θα συναντηθεί στα κατεχόμενα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο μας δημοσίευμα, ο κ. Έιντε ενδέχεται να έχει χωριστές συναντήσεις και με τους ηγέτες του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και του ΑΚΕΛ `Αντρο Κυπριανού, ενώ υπάρχει πιθανότητα να συναντηθεί και με τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, παρόλο που δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής τέτοια συνάντηση. Αναμένεται επίσης να συναντηθεί και με τον ηγέτη του ΡΤΚ Τουφάν Ερχιουρμάν.

ThemaOnline/KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε πολιτικό σταυροδρόμι τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ – Το βίντεο, το κόστος και οι βουλευτικές του 2026

Σε πολιτικό σταυροδρόμι τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ – Το βίντεο, το κόστος και οι βουλευτικές του 2026

Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το επίμαχο βίντεο που έχει προκαλέσει ισχυρούς κραδασμούς στο πολιτικό σύστημα δεν δοκιμάζουν μόνο την αντοχή της κυβέρνησης, αλλά φέρνουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και τα κόμματα που τη στηρίζουν. ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ βρίσκονται πλέον μπροστά σε ένα πολιτικό δίλημμα με σαφή χρονικό ορίζοντα: Τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE