«Φαρίν Λακτέ Νεστλέ», η δημιουργία ενός φαρμακοποιού που έσωσε εκατομμύρια παιδιά

«Φαρίν Λακτέ Νεστλέ», η δημιουργία ενός φαρμακοποιού που έσωσε εκατομμύρια παιδιά

Το 1867 δημιουργήθηκε στην πόλη Βεβέ της Ελβετίας, η πρώτη τροφή για βρέφη σε μορφή σκόνης.

Επρόκειτο για ένα μείγμα αγελαδινού γάλακτος και δημητριακών, που θα μπορούσε να αντικαταστήσει το μητρικό γάλα. Μέχρι εκείνη την εποχή, δεν υπήρχε κάποια εναλλακτική λύση για τις γυναίκες που δεν μπορούσαν να θηλάσουν.

Η ιδέα του Ανρί Νεστλέ για ένα υποκατάστατο με πλούσια θρεπτικά συστατικά ήρθε την κατάλληλη στιγμή, σώζοντας πολλά βρέφη από τον θάνατο.

Το προϊόν ονομάστηκε Φαρίν Λακτέ Νεστλέ (Farine Lactée Nestlé) και έγινε αμέσως αγαπητό από τις μητέρες, τόσο για την διατροφική του αξία όσο και για την εύκολη παρασκευή του. Προσθέτοντας λίγο νερό στην έτοιμη σκόνη, είχαν πλέον μια ωφέλιμη κρέμα για τα παιδιά τους.

Ο ιδρυτής της Νεστλέ είχε επίσημη άδεια φαρμακοποιού Ο Χάινριχ Νεστλέ γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1814 στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας.

Ήταν το ενδέκατο από τα 14 παιδιά της οικογένειας Νεστλέ, η οποία διατηρούσε μονάδα παραγωγής υαλοπινάκων. Ο πατέρας του, έχοντας κληρονομήσει την τέχνη κατασκευής τζαμιού από τους προγόνους του, δεν μπορούσε να φανταστεί τον γιο του σε άλλο επάγγελμα. Ο Χάινριχ όμως είχε μεγαλύτερες βλέψεις και μόλις ενηλικιώθηκε, αποφάσισε να πάρει τη ζωή στα χέρια του.

Εργάστηκε ως βοηθός φαρμακοποιού για τέσσερα χρόνια και έπειτα μετακόμισε στην πόλη Βεβέ της Ελβετίας, όπου δούλεψε σε τοπικό φαρμακείο. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανασχηματισμός με πολιτικά μηνύματα; Τα σενάρια για ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και οι ισορροπίες που καλείται να διαχειριστεί ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ανασχηματισμός με πολιτικά μηνύματα; Τα σενάρια για ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και οι ισορροπίες που καλείται να διαχειριστεί ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Η συζήτηση για τον επικείμενο ανασχηματισμό, αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη ένταση στους πολιτικούς διαδρόμους, τις τελευταίες ημέρες. Παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, επιχείρησε μέσω της συνέντευξής του στην εφημερίδα «Καθημερινή» να υποβαθμίσει το θέμα, οι πληροφορίες, οι εκτιμήσεις και οι πολιτικές αναγνώσεις συνεχίζουν να τροφοδοτούν, ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον παρασκήνιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE