Μπλεξίματα για τον Ζούκερμπεργκ: Οι Γερμανοί τον κατηγορούν για «υποκίνηση μίσους»

Μπλεξίματα για τον Ζούκερμπεργκ: Οι Γερμανοί τον κατηγορούν για «υποκίνηση μίσους»

Η γερμανική δικαιοσύνη ανακοίνωσε την Δευτέρα 7/11 ότι ξεκίνησε έρευνα έπειτα από καταγγελία που έγινε για «υποκίνηση μίσους» εναντίον του ιδιοκτήτη του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, επειδή ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης δεν συνεργάζεται για την εξάλειψη των ρατσιστικών σχολίων που αναρτώνται σε αυτόν.

Η έρευνα αυτή, που βρίσκεται σε προκαταρκτικό στάδιο, έχει στόχο «να εξετάσει αν μπορεί να εντοπιστεί μια ποινικά κολάσιμη πράξη» και αν «το γερμανικό δίκαιο μπορεί να εφαρμοστεί» σε μια τέτοια υπόθεση, εξήγησε ο Φλόριαν Βίντζιλ, ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Μονάχου η οποία έχει αναλάβει την υπόθεση.

Η έρευνα ξεκίνησε για να εξεταστεί αν είναι δυνατό να ασκηθεί δίωξη «για υποκίνηση μίσους», μετά τη σχετική καταγγελία ενός Γερμανού δικηγόρου που έχει την έδρα του στη Βαυαρία, του Τσαν-γιο Γιουν, εναντίον κυρίως του Ζούκερμπεργκ, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.  

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, στόχος της προκαταρκτικής έρευνας είναι ο Ζούκερμπεργκ και εννέα ακόμη στελέχη του Facebook. Ο ίδιος χαιρέτισε το γεγονός ότι ξεκίνησε έρευνα, καθώς στο παρελθόν η γερμανική δικαιοσύνη είχε αρνηθεί ανάλογο αίτημά του.

Η γερμανική κυβέρνηση έχει επανειλημμένως προειδοποιήσει το Facebook και άλλους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, επισημαίνοντας ότι είναι πολύ ανεκτικοί απέναντι στους χρήστες που εκφράζουν ρατσιστικές ή αντισημιτικές απόψεις.



Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Εν αναμονή ανακοινώσεων από ΗΕ η Λευκωσία για νέα ημερομηνία καθόδου Ολγκίν στην Κύπρο

Εν αναμονή ανακοινώσεων από ΗΕ η Λευκωσία για νέα ημερομηνία καθόδου Ολγκίν στην Κύπρο

Από το Γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας, σε επικοινωνία με την Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Ανχελα Ολγκίν, απαντήσαμε θετικά στην νέα ημερομηνία που αυτή έχει προτείνει για επίσκεψή της στην Κύπρο, αλλά ανακοινώσεις θα πρέπει να αναμένονται από τα ΗΕ, δήλωσε, την Πέμπτη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

BEST OF TOTHEMAONLINE