Η Τεχεράνη προσφέρθηκε να φιλοξενήσει τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

Η Τεχεράνη προσφέρθηκε να φιλοξενήσει τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

Η ετοιμότητα της Τεχεράνης να συμβάλει με κάθε τρόπο και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της στις συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού τονίστηκε από τους αξιωματούχους του Ιράν με τους οποίους πραγματοποίησε συναντήσεις ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας με τον οποίο είχε μακρά συνάντηση το απόγευμα της Δευτέρας 31/10 ο κ. Συλλούρης, είπε στον Πρόεδρο της Βουλής ότι το Ιράν εφόσον κριθεί σκόπιμο είναι έτοιμο να φιλοξενήσει στο έδαφος του κύκλο συνομιλιών.

Σε δήλωση του μετά την ολοκλήρωση των επαφών της δεύτερης ημέρας της επίσημης επίσκεψης του στο Ιράν, ο Πρόεδρος της Βουλής είπε πως από τις επαφές αυτές διαπιστώνεται ότι η Τεχεράνη θεωρεί την Κυπριακή Δημοκρατία ως τη γέφυρα προς την Ευρώπη και την ΕΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ:  Χαιρετίζει απόφαση Νορβηγίας για άρση εμπάργκο όπλων κατά της Κύπρου - «Σημαντικό βήμα»

ΠτΔ: Χαιρετίζει απόφαση Νορβηγίας για άρση εμπάργκο όπλων κατά της Κύπρου - «Σημαντικό βήμα»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλιδης χαιρέτισε την Παρασκευή την απόφαση της Νορβηγίας να ανοίξει αιτήσεις για την εξαγωγή αμυντικού στρατιωτικού υλικού προς την Κύπρο, χαρακτηρίζοντας την απόφαση ως «σημαντικό βήμα ενίσχυσης της διμερούς αμυντικής συνεργασίας».

BEST OF TOTHEMAONLINE