ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιοι πολιτικοί έχουν σχέσεις με ιδιωτικές εταιρείες - Μυλωνάς: «Να ελέγξει και τους 56 ο Γενικός Ελεγκτής»

Ποιοι πολιτικοί έχουν σχέσεις με ιδιωτικές εταιρείες - Μυλωνάς: «Να ελέγξει και τους 56 ο Γενικός Ελεγκτής»

Το ασυμβίβαστο και η σύγκρουση συμφερόντων των κρατικών και πολιτειακών αξιωματούχων αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της διαπλοκής και της διαφθοράς στην Κύπρο.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Πολιτικοί αρχηγοί, βουλευτές, υπουργοί και ανεξάρτητοί αξιωματούχοι έχουν κατά καιρούς συνδεθεί με συμφέροντα επιχειρήσεων, τραπεζών και μεγάλων εργοληπτικών εταιρειών.

Στο πλαίσιο διαφάνειας των πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων έχει τεθεί σε εφαρμογή, υποτίθεται, ο έλεγχος του πόθεν έσχες με την άσκηση ελέγχου των περιουσιακών στοιχείων των αξιωματούχων και τη δημοσιοποίηση των περιουσιακών τους στοιχείων.

Κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τουλάχιστο σε ότι αφορά την δημοσιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων της παρούσας Βουλής.

Παύλος Μυλωνάς: «Κοροϊδία το ασυμβίβαστο – Να ελέγξει και τους 56 ο Γενικός Ελεγκτής»

Ο βουλευτής της Συμμαχίας Πολιτών, Παύλος Μυλωνάς σχολιάζοντας στην ιστοσελίδα το φαινόμενο της σύγκρουσης συμφερόντων, χαρακτήρισε κοροϊδία το ασυμβίβαστο και ανακοίνωσε την πρόθεση του να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση στη Βουλή.

Όπως μας ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Εγώ, δεν λέω ότι και 56 είναι διεφθαρμένοι, όμως η κοροϊδία του ασυμβίβαστου πρέπει κάποτε να σταματήσει. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει τα πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα που εμπλέκονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με ιδιωτικές εταιρείες και συμφέροντα. Γι αυτό τον σκοπό θα καταθέσω πρόταση στην Βουλή ζητώντας να ελεγχθούν όλοι οι Βουλευτές, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών αρχηγών, από τον ανεξάρτητο θεσμό του Γενικού Ελεγκτή. Όταν ο κ. Μιχαηλίδης ολοκληρώσει την έρευνα να δώσει στην δημοσιότητα το εν λόγω πόρισμα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top