Νέος ιός στο Facebook -Επιτήδειοι «χτύπησαν» δήθεν αυτοκτονία του Μπραντ Πιτ

Νέος ιός στο Facebook -Επιτήδειοι «χτύπησαν» δήθεν αυτοκτονία του Μπραντ Πιτ

Επιτήδειοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το διαζύγιο του Μπραντ Πιτ με την Αντζελίνο Τζολί και ... μοιράζουν ιό στο facebook με ένα ψευδές δημοσίευμα περί αυτοκτονίας του ηθοποιού.

Πολλοί ήταν οι χρήστες του Facebook ανά τον κόσμο έπεσαν θύματα της μακάβριας απάτης, η οποία εμφανίζεται ως έκτακτη είδηση του δικτύου Fox News και αναφέρει πως ο Μπραντ Πιτ έβαλε τέλος στη ζωή του με αφορμή το διαζύγιο.

Κάνοντας κλικ στην «είδηση», εμφανίζεται ένα μήνυμα που ζητά το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης στο Facebook, είναι, δηλαδή, μία απόπειρα phishing, με στόχο να κλέψει τα προσωπικά σας στοιχεία.

«Αυτό το κακόβουλο λογισμικό δεν είναι κάτι καινούργιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Facebook, Μάικλ Σάιας, προσθέτοντας πως θα ήταν καλό οι χρήστες να κάνουν αναφορά όταν εντοπίζουν την εν λόγω απάτη, η οποία φαίνεται ότι προέρχεται από χάκερς στην Κίνα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι «θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι», μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δεν αποτελεί απλώς μια αναφορά στο χρονοδιάγραμμα των επαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό. Αποτυπώνει την αίσθηση ότι η διαδικασία εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης διπλωματικής κινητικότητας, κατά την οποία θα κριθεί αν υπάρχει πραγματικά έδαφος για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων ή αν θα προστεθεί ακόμη ένας κύκλος προσδοκιών στη μακρά ιστορία των αποτυχημένων προσπαθειών.