ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φοβούνται ότι αυτοί θα είναι και πάλι οι νικητές...

Φοβούνται ότι αυτοί θα είναι και πάλι οι νικητές...

Ας μην κρυβόμαστε. Ο μεγάλος νικητής των περασμένων βουλευτικών εκλογών δεν ήταν άλλος παρά το Ε.Λ.Α.Μ.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Από το 1.08% των βουλευτικών του 2011, κατάφεραν μέσα σε μια πενταετία να φτάσουν στο 3.71%. Σε απόλυτους αριθμούς αυτό μεταφράζεται από 4.354 ψήφους σε 13.041.

Όπως αντιλαμβάνεστε μιλάμε για έναν υπερτριπλασιασμό στα ποσοστά του κόμματος, ο οποίος θορύβησε κυρίως τα μεγάλα κόμματα που με την αύξηση του εκλογικού μέτρου προσπάθησαν να του ανακόψουν την είσοδο στη βουλή, κάτι που μάλλον γύρισε μπούμερανγκ.

Οι ίδιοι σήμερα (ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ) σημειώνουν με προβληματισμό, σε κάποιες περιπτώσεις ίσως και με θαυμασμό την όλο και μεγαλύτερη επιρροή που έχει στο εκλογικό σώμα το εθνικιστικό κόμμα.

Διάφοροι κύκλοι και από τα δυο κόμματα υπογραμμίζουν την εξαιρετική επικοινωνιακή τους τακτική, την αμεσότητα τους με τον κόσμο ενώ τονίζουν χαρακτηριστικά ότι η μεγάλη «έκπληξη» στις Δημοτικές Εκλογές, εάν και εφόσον γίνουν, θα είναι και πάλι το Ε.Λ.Α.Μ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας το Ε.Λ.Α.Μ προσανατολίζεται να κατέλθει χωρίς συμμαχίες στην εκλογική αναμέτρηση στοχεύοντας στην εκλογή όσων περισσότερων δημοτικών συμβούλων μπορεί ίσως και μερικών κοινοταρχών όπου είναι εφικτό.

Εν κατακλείδι, ο μεγαλύτερος φόβος που κυριεύει ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ και όχι μόνο για το Ε.Λ.Α.Μ είναι να μην εξελιχθεί σε μια αντίστοιχη Χρυσή Αυγή της Κύπρου με αντίστοιχα υψηλά ποσοστά αλλά και ακραίες συμπεριφορές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top