Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, τα 5 μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, αρχηγούς κυβερνήσεων γειτονικών χωρών και ομιλίες σε δεξαμενές σκέψης για το Κυπριακό, θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατία στη Νέα Υόρκη, στην οποία μεταβαίνει αύριο, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ο εκπρόσωπος, ενημερώνοντας τον Τύπο στη Μπρατισλάβα, έκανε λόγο για "4 πυλώνες"  εκ των οποίων ο πρώτος αφορά τις συναντήσεις του ΠτΔ με τα πέντε Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, όπου το Κυπριακό θα κυριαρχήσει των συζητήσεων.

Ο δεύτερος αφορά τις συναντήσεις του Προέδρου με αρχηγούς κυβερνήσεων γειτονικών χωρών, με στόχο να ενισχυθεί περαιτέρω η περιφερειακή συνεργασία στην περιοχή. Θεωρούμε ότι (η περιφερειακή συνεργασία) στέλλει μηνύματα τόσο στην ΕΕ όσο και στις χώρες της περιοχής - υπάρχουν κοινές προκλήσεις, αλλά και κοινά προβλήματα τα οποία σαφώς μπορούν να αντιμετωπιστούν καλύτερα μέσα από κοινές δράσεις, επεσήμανε ο Εκπρόσωπος.

Ο τρίτος πυλώνας της παρουσίας του Προέδρου της Δημοκρατίας θα είναι δημόσιες εμφανίσεις του σε δεξαμενές σκέψης, όπου θα μιλήσει και για το Κυπριακό, αλλά και για το ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας στην περιοχή.

Ο τέταρτος πυλώνας αφορά τη συνάντηση του με τον ΓΓ του ΟΗΕ, στην παρουσία του ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Ακιντζί, μετά την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, μια συνάντηση που θα προσφέρει την ευκαιρία να παρουσιαστεί στο Γενικό Γραμματέα η κατάσταση πραγμάτων, ως έχει διαμορφωθεί σήμερα, αλλά και να συζητηθεί το πώς μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κλειστή η πόρτα της ΔΗΠΑ για το ΔΗΚΟ – Επαφές Καρογιάν με εν δυνάμει υποψηφίους για τις βουλευτικές του 2026

Κλειστή η πόρτα της ΔΗΠΑ για το ΔΗΚΟ – Επαφές Καρογιάν με εν δυνάμει υποψηφίους για τις βουλευτικές του 2026

Επαφές με εν δυνάμει υποψηφίους για τις βουλευτικές εκλογές του 2026 ξεκίνησε η ΔΗΠΑ, με τον Μάριο Καρογιάν να αναλαμβάνει προσωπικά αυτή την εκστρατεία.

BEST OF TOTHEMAONLINE