Hurriyet: Οι τούρκοι λαθροδιακινητές ρίχνουν τις τιμές

Hurriyet: Οι τούρκοι λαθροδιακινητές ρίχνουν τις τιμές

Δημοσίευμα της Hurriyet αποκαλύπτει σήμερα ότι οι τούρκοι λαθροδιακινητές έριξαν το κόστος του περάσματος από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά στα 200 με 250 δολάρια (175 με 220 ευρώ) το άτομο.

Σε μια προσπάθεια προσέλκυσης «πελατών» οι τούρκοι μεταφορείς έριξαν τις τιμές, που κυμάνθηκαν από 1.500 ευρώ το άτομο πέρυσι το φθινόπωρο, έως και 500 ευρώ αμέσως μετά τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας τον περασμένο Μάρτιο.

Και αυτό, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, είναι η αιτία της μικρής αύξησης των αφίξεων τους τελευταίους μήνες, αφού το χαμηλό κόστος προσελκύει κυρίως Αφρικανούς και Πακιστανούς μετανάστες, ενώ η φήμη του εγκλεισμού στα νησιά απωθεί Σύρους και άλλους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι τούρκοι μεταφορείς λένε στους υποψήφιους «πελάτες» τους ότι οι ελληνικές αρχές θα υποχρεωθούν να τους αφήσουν να περάσουν στην άλλη Ελλάδα, οπότε εύκολα θα φύγουν μετά για την Ευρώπη, ενώ ο συνωστισμός πολλών χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά, υπολογίζουν ότι θα υποχρεώσει τις ελληνικές αρχές, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, να σπάσουν τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να γίνει μετακίνηση Σύρων και άλλων προσφύγων, που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν περισσότερα χρήματα για να φτάσουν σε κάποιο ελληνικό νησί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Μετά το Πάσχα εξελίξεις για διορισμό Προσωπικού Απεσταλμένου

Κυπριακό: Μετά το Πάσχα εξελίξεις για διορισμό Προσωπικού Απεσταλμένου

Για μετά το Πάσχα τοποθετούνται οι όποιες εξελίξεις σχετικά με τον διορισμό Προσωπικού Απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ανέφεραν τη Μεγάλη Παρασκευή στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές.