ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι έρευνες της Αστυνομίας αφορούν τον νυν συμβούλιο Κισσόνεργας λεει ο αντιπρόεδρος

Οι έρευνες της Αστυνομίας αφορούν τον νυν συμβούλιο Κισσόνεργας λεει ο αντιπρόεδρος

Οι καταγγελίες που έγιναν από τέσσερα μέλη του νυν κοινοτικού συμβουλίου αφορούν το νυν κοινοτικό συμβούλιο και όχι το τέως, αναφέρεις σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου.

Ο αντιπρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Κισσόνεργας Σάββας Νικολάου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ανέφερε πως οι καταγγελίες που έγιναν από τέσσερα μέλη του νυν κοινοτικού συμβουλίου αφορούν το νυν κοινοτικό συμβούλιο και όχι το τέως, προσθέτοντας πως αυτές τις καταγγελίες είναι που διερευνά η Αστυνομία. 

Ο κ. Νικολάου είπε  πως οι καταγγελίες έγιναν μέσω δικηγόρου στην Αστυνομία, τον Γενικό Εισαγγελέα, τον Γενικό Ελεγκτή, στην Έπαρχο Πάφου και την Επίτροπο Διοικήσεως.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο κ. Νικολάου εξήγησε πως είναι για αυτό το λόγο που  η Αστυνομία κάλεσε τόσο τον ίδιο όσο και το μέλος του Κ.Σ. Κισσόνεργας Γιώργο Ιωαννίδη να δώσουν κατάθεση σε σχέση με τις καταγγελίες για διαδικαστικά,  κακοδιαχείριση και διασπάθιση δημόσιου χρήματος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, διεξάγονται έρευνες για το νυν Κοινοτικό Συμβούλιο και όχι για το τέως συμβούλιο.

Στο μεταξύ ο Κοινοτάρχης Γιώργος Στυλιανού έχει προχωρήσει σε άλλες καταγγελίες που σχετίζονται με το προηγούμενο κοινοτικό συμβούλιο.

Όσο για τις καταγγελίες που καταχώρησαν τα 4 μέλη του συμβουλίου, δύο εκ των οποίων ήταν και στο προηγούμενο συμβούλιο και αφορούν το νυν κοινοτικό συμβούλιο, η Αστυνομία έχει καλέσει τα 4 αυτά μέλη για κατάθεση, σύμφωνα με τις δηλώσεις τους.

Μέχρι στιγμής ωστόσο, σημείωσε ο Κοινοτάρχης, κανείς δεν τον κάλεσε στην Αστυνομία ούτε τον ίδιο αλλά ούτε και το προσωπικό της κοινοτικής αρχής Κισσόνεργας.

Εμείς, είπε ο κ. Στυλιανού, "δεν ζητούμε να έρθει η Αστυνομία αλλά το απαιτούμε".

Στο μεταξύ, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, στο πρόσφατο παρελθόν είχε γίνει καταγγελία του νυν κοινοτάρχη εναντίον του τέως κοινοτικού συμβουλίου για ενδεχόμενες οικονομικές ατασθαλίες, οι οποίες εξετάστηκαν από το Γραφείο του Επάρχου σε συνεννόηση με το Γραφείο του Γενικού Ελεγκτή, το Υπουργείο Εσωτερικών και τον Γενικό Εισαγγελέα.

Αργότερα είχε γίνει καταγγελία μέσω ιδιώτη δικηγόρου εκ μέρους μελών του νυν κοινοτικού συμβουλίου εναντίον του κοινοτάρχη που αφορούσε κυρίως διαδικαστικά θέματα. Οι παραπονούμενοι, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, αποτάθηκαν στον Γενικό Ελεγκτή και στο Γραφείο Επάρχου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η Επαρχιακή Διοίκηση διερεύνησε τις καταγγελίες και ολοκληρώνεται εντός των ημερών η έκθεση της προς το Υπουργείο Εσωτερικών.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top