Υπέρ της θανατικής ποινής το ΕΛΑΜ – Απείχε από την ψηφοφορία

Υπέρ της θανατικής ποινής το ΕΛΑΜ – Απείχε από την ψηφοφορία

Η Ολομέλεια της Βουλής συνεδρίασε την Παρασκευή (9/9) προχωρώντας στην κατάργηση του άρθρου του συντάγματος το οποίο επέτρεπε την επιβολή θανατικής ποινής.

Το ΕΛΑΜ απείχε από την ψηφοφορία. Σύμφωνα με ανακοίνωση του διευκρινίζει ότι από την στιγμή που η θανατική ποινή δεν εκτελείται στην Κύπρο η κατάργηση της έχει συμβολικό χαρακτήρα.

Παράλληλα σημειώνει το γεγονός ότι το κόμμα είναι υπέρ της επιβολής της θανατικής ποινής μόνο σε μια περίπτωση και αυτή αφορά την «εσχάτη προδοσία».

Όπως τονίζει, η Κύπρος, δεν είναι ούτε Βέλγιο, ούτε Σουηδία αλλά μια ημικατεχόμενη πατρίδα γεγονός που δικαιολογεί την ανάγκη διατήρησης και επιβολής της ποινής σε αυτές τις ειδικές περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Διπλωματικές πηγές: «Παγώνει» το Κυπριακό για το καλοκαίρι - Χωρίς χρονοδιάγραμμα για Πενταμερή και με την Άγκυρα αμετακίνητη

Διπλωματικές πηγές: «Παγώνει» το Κυπριακό για το καλοκαίρι - Χωρίς χρονοδιάγραμμα για Πενταμερή και με την Άγκυρα αμετακίνητη

Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα σύγκλησης Πενταμερούς Διάσκεψης για το Κυπριακό και αυτή δεν αναμένεται να συμβεί μέσα στο καλοκαίρι, τονίζουν ελληνικές διπλωματικές πηγές.

BEST OF TOTHEMAONLINE