Έρχονται... ακρίβειες - Αυξήθηκε η τιμή πετρελαίου

Έρχονται... ακρίβειες - Αυξήθηκε η τιμή πετρελαίου

Αυξήθηκαν την Παρασκευή (26/08) οι τιμές του αργού πετρελαίου, ωστόσο, η αγορά παρέμεινε αδύναμη καθώς τα κύρια μέλη του ΟΠΕΚ εκφράζουν αμφιβολία κατά πόσον θα υπάρξει συμφωνία για μείωση της παραγωγής του "μαύρου χρυσού".

Ο Ιρανός Υπουργός Πετρελαίου Bijan Zanganeh δήλωσε την Παρασκευή ότι η χώρα του θέλει να κερδίσει πίσω το μερίδιό που είχε στην αγορά αργού πριν από τις κυρώσεις της Δύσης, σε ένα σχόλιο που καταδεικνύει ότι η Τεχεράνη δεν θα συνδράμει στις προσπάθειες του ΟΠΕΚ για να υπάρξει συμφωνία με τη Ρωσία σε ένα όριο παραγωγής.

"Το Ιράν θα συνεργαστεί με τον ΟΠΕΚ για τη βελτίωση των τιμών και της κατάστασης στην αγορά του αργού, αλλά αναμένουμε να εξεταστεί το δικαίωμά μας να αποκαταστήσουμε το χαμένο μερίδιο αγοράς μας”, τόνισε, σύμφωνα με δημοσίευμα της υπηρεσίας ειδήσεων του ιρανικού υπουργείου "SHANA".

Νωρίτερα, ο Υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Khalid Al-Falih υποβάθμισε επίσης τις ελπίδες για μείωση της παραγωγής κατά τη συνεδρία του Οργανισμού τον επόμενο μήνα στην Αλγερία.

"Δεν πιστεύω ότι απαιτείται μια σημαντική παρέμβαση. Σίγουρα δεν υποστηρίζουμε μείωση" της παραγωγής, δήλωσε στο Bloomberg News.

Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate, παράδοσης Οκτωβρίου, ενισχύθηκε 31 σεντ, στα 47,64 δολάρια το βαρέλι.

Το Μπρεντ, Βόρειας Θάλασσας, συμβόλαια Οκτωβρίου, αυξήθηκε 25 σεντ, φθάνοντας στα 49,92 δολάρια το βαρέλι.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τραμπ: Οι χώρες που παίρνουν πετρέλαιο μέσω των Στενών να φροντίσουν για την ασφάλεια διέλευσης - Διώξτε τους Αμερικανούς, λένε οι Ιρανοί στις χώρες του Κόλπου

Τραμπ: Οι χώρες που παίρνουν πετρέλαιο μέσω των Στενών να φροντίσουν για την ασφάλεια διέλευσης - Διώξτε τους Αμερικανούς, λένε οι Ιρανοί στις χώρες του Κόλπου

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή διανύει την 15η μέρα, χωρίς ορατό τέλος ενώ η ενεργειακή κρίση απειλεί να λυγίσει την παγκόσμια οικονομία. Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία για να διασφαλίσουν ότι τα Στενά του Ορμούζ θα παραμείνουν ανοικτά. Η κυβέρνηση Τραμπ απέρριψε τις προσπάθειες των συμμάχων της Μέσης Ανατολής να ξεκινήσουν διπλωματικές διαπραγματεύσεις με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στο Ιράν.

BEST OF TOTHEMAONLINE