Προειδοποίηση για τσουνάμι στο Βανουάτου μετά από σεισμό

Προειδοποίηση για τσουνάμι στο Βανουάτου μετά από σεισμό

Επιφανειακός σεισμός 7,6 της κλίμακας Ρίχτερ.

Ένας ισχυρός σεισμός 7,6 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ σημειώθηκε περίπου 535 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το Βανουάτου, νησί-κράτος του Νοτίου Ειρηνικού Ωκεανού, σήμερα τα ξημερώματα, σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.

Την καταγραφή του σεισμού ακολούθησε προειδοποίηση για τσουνάμι από το Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι του Ειρηνικού, για τις περιοχές κοντά στον σεισμό. Το Κέντρο όμως είπε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος αλλού στον Ειρηνικό.

Ο σεισμός ήταν επιφανειακός, σε βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, μια τραγωδία που σημάδεψε βαθιά την Κύπρο και κόστισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Κατά το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τίμησε τη μνήμη τους, υπογραμμίζοντας το χρέος της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών και ζητώντας συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

BEST OF TOTHEMAONLINE