1996: Το ντοκιμαντέρ με τα όσα έγιναν στην πορεία των μοτοσικλετιστών – Ο ρόλος του Κληρίδη και η ακύρωση της πορείας - VIDEO

1996: Το ντοκιμαντέρ με τα όσα έγιναν στην πορεία των μοτοσικλετιστών – Ο ρόλος του Κληρίδη και η ακύρωση της πορείας - VIDEO

Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για τα όσα έλαβαν χώρα στην μεγαλύτερη πορεία των μοτοσικλετιστών το 1996 και ο πετροπόλεμος από τους Τούρκους και τους Γκρίζους Λύκους.

Στις αρχές του 1996 η Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσυκλετιστών ανακοίνωσε την απόφασή της να οργανώσει τον Αύγουστο του 1996 μία μεγαλειώδη αντικατοχική πορεία από το Βερολίνο στην, κατεχόμενη, Κερύνεια με σύνθημα «Απελευθέρωση η μόνη λύση».

Η πορεία ξεκίνησε στις 2 Αυγούστου από την Πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο, ακολουθώντας μια μεγάλη διαδρομή μέσα από χώρες της Ευρώπης στην οποία πήραν μέρος και ξένοι μοτοσυκλετιστές. H μέρα έφτασε και οι μοτοσυκλετιστές άρχισαν από το πρωί να συρρέουν στο Λευκόθεο Αθλητικό Κέντρο. Παρόντες ήταν και 200 Ευρωπαίοι μοτοσυκλετιστές.

Ωστόσο μετά από συνάντηση του προέδρου και του συμβουλίου της Κ.Ο.Μ με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ.Γλαύκο Κληρίδη αποφασίστηκε κάτω από έντονο παρασκήνιο να ματαιωθεί η αντικατοχική πορεία. Η κατάσταση είχε ξεφύγει από τα οργανωμένα πλαίσια.Οι μοτοσυκλετιστές άρχισαν να κινούνται προς διάφορες κατευθύνσεις. Στη Δερύνεια άρχισαν οι συγκρούσεις. Μοτοσυκλετιστές και άλλοι διαδηλωτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις κατοχικές δυνάμεις και τους Γκρίζους Λύκους.

Ο πετροπόλεμος δεν άργησε να αρχίσει…

Από pare-dose.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE