Ατυχή χαρακτηρίζει τη στάση Κοτζιά το τουρκικό ΥΠΕΞ

Ατυχή χαρακτηρίζει τη στάση Κοτζιά το τουρκικό ΥΠΕΞ

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς συνεχίζει την ίδια ατυχή προσέγγιση, αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ σχετικά με την ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, που είχε δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του στις 2 Αυγούστου για το Κυπριακό.

“Αναμένουμε από την εγγυήτρια χώρα Ελλάδα να υιοθετήσει μια εποικοδομητική και ρεαλιστική στάση σε μια περίοδο που το τουρκικό έθνος έχει εμποδίσει μια πραξικοπηματική απόπειρα δίνοντας μεγάλο αγώνα δημοκρατίας και που οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό συνεχίζονται με έντονους ρυθμούς”, αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει στη σημερινή ανακοίνωσή του ότι στις 20 Ιουλίου ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς είχε εκδώσει ανακοίνωση “κάνοντας αναφορά στο πραξικόπημα στην Τουρκία ισχυριζόμενος ότι είναι απαραίτητο για τη λύση του Κυπριακού να αρθεί το σύστημα ασφάλειας στην Κύπρο και να αποχωρήσει ο τουρκικός στρατός”.

“Την ίδια μέρα το Υπουργείο μας, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφερόταν ότι αναμένουμε από την Ελλάδα να αποφεύγει τις ατυχείς δηλώσεις με τις οποίες προσπαθεί να επωφεληθεί της κατάστασης που προέκυψε από την απεχθή απόπειρα πραξικοπήματος και να κινηθεί με πνεύμα σχέσεων καλής γειτονίας και δημοκρατικής αλληλεγγύης”, αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι αντικρίζουν με λύπη το γεγονός ότι ο Έλληνας Υπουργός Κοτζιάς συνεχίζει την ίδια ατυχή προσέγγιση με δήλωσή του στις 2 Αυγούστου.

 

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι με αυτή την αφορμή θεωρεί χρήσιμο να υπενθυμίσει ότι η Ελλάδα έκλεισε τα μάτια στην κατάρρευση του “συνεταιρικού κράτους” το 1963 και το 1974 η χούντα της Ελλάδας στήριξε το πραξικόπημα στην Κύπρο. Προσθέτει ότι η παρέμβαση της Τουρκίας έγινε δυνατή χρησιμοποιώντας το δικαίωμά της επέμβασής της που πηγάζει από το σύστημα εγγυήσεων.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE