Μεγάλη φωτιά στο κέντρο της Λευκάδας -Καίγονται σπίτια ( ΦΩΤΟ – VID)

Μεγάλη φωτιά στο κέντρο της Λευκάδας -Καίγονται σπίτια ( ΦΩΤΟ – VID)

Φωτιά ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας (08/08) στο κέντρο της Λευκάδας.

Σύμφωνα με το lefkadapress.gr στο στενό της βιβλιοθήκης, στο κέντρο της πόλης, καίγονται σπίτια τα οποία είναι ξύλινα. Ηδη έξι σπίτι έχουν καταστροφή από τη μανία της φωτιάς.

Ήδη έξι παραδοσιακά ξύλινα σπίτια έχουν τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδας, Ευθύμης Γεωργακόπουλος, στο σημείο έχει σπεύσει μεγάλη πυροσβεστική δύναμη από ξηράς, αλλά και από αέρος, καθώς πρόκειται για πυκνοκατοικημένη περιοχή με τα ξύλινα σπίτια της να βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο.

Για προληπτικούς λόγους ο Μητροπολίτης της Λευκάδας έδωσε εντολή να εκκενωθεί η Παναγία των ξένων αφού ο κίνδυνος για επέκταση της φωτιάς είναι πλέον πολύ μεγάλος, ενώ οι κάτοικοι μεταφέρουν αντικείμενα και εικόνες από το εσωτερικό της εκκλησίας, σε ασφαλές μέρος.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για Κυπριακό: «Δώστε ακόμη λίγες ώρες στη διπλωματία» – Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις

ΠτΔ για Κυπριακό: «Δώστε ακόμη λίγες ώρες στη διπλωματία» – Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις

Προσδοκία ότι ενδεχομένως να προκύψουν θετικές εξελίξεις τις επόμενες ώρες από τις επαφές που είναι σε εξέλιξη αναφορικά με το Κυπριακό, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά τη σύντομη συνάντηση που είχε το απόγευμα της Τρίτης με την Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE