ΑΔΙΚΙΑ! Άλλα κυνηγούν Pokemon και άλλα μια καλύτερη ζωή - «Είμαι εδώ, ελάτε να με σώσετε» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΑΔΙΚΙΑ! Άλλα κυνηγούν Pokemon και άλλα μια καλύτερη ζωή - «Είμαι εδώ, ελάτε να με σώσετε» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Συγκίνηση, γεννώντας παράλληλα πολλές σκέψεις και ερωτηματικά, προκαλούν οι φωτογραφίες μικρών παιδιών από τη Συρία, τα οποία κρατούν σκίτσα με Pokemon, στα οποία αναγράφονται διάφορες λεζάντες, όπως «Είμαι εδώ, ελάτε να με σώσετε».

Παράλληλα, στις λεζάντες αναφέρεται και ο τόπος κατοικίας των μικρών, κατά κύριο λόγο στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βόρεια Συρία, που ελέγχεται από τους αντικαθεστωτικούς.

Οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν σε λογαριασμούς στο twitter και κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου.

Φαίνεται πως οι διαστάσεις που έχει λάβει το Pokemon Go αποτέλεσαν μία καλή ευκαιρία για αυτούς τους ανθρώπους να αναδείξουν τις δυσκολίες, τα προβλήματα και την ανθρωπιστική κρίση που βιώνει ο λαός της Συρίας, στη δίνη του πενταετούς πλέον εμφυλίου πολέμου.

Αίσθηση, πάντως, προκαλεί ο διαφορετικός τρόπος που προσλαμβάνεται και επιλειτουργεί ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι μαζικής κατανάλωσης (που αγγίζει μάλιστα τα όρια του μαζικού κοινωνικού φαινομένου), ανάλογα με τα εκάστοτε συμφραζόμενα.

Σημειώνεται πως οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν από γραφείο τύπου οργάνωσης της αντιπολίτευσης.

Προβολή εικόνας στο Twitter

 δδασφ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE