Σε εξέλιξη η δίκη των 8 Τούρκων στρατιωτικών στην Αλεξανδρούπολη

Σε εξέλιξη η δίκη των 8 Τούρκων στρατιωτικών στην Αλεξανδρούπολη

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης η δίκη των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που κατηγορούνται για παράνομη είσοδο στη χώρα καθώς και για ηθική αυτουργία σε παράνομη πτήση (οι επτά) και για εκτέλεση παράνομης πτήσης (ο πιλότος του ελικοπτέρου με το οποίο προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη) το περασμένο Σάββατο (16/7).

Η εμφάνισή του στο δικαστήριο συνοδεύτηκε από μικρή ένταση καθώς έξω από το κτίριο είχαν συγκεντρωθεί μουσουλμάνοι της Θράκης, που φώναζαν συνθήματα υπέρ του Ερντογάν και κατά των «ένστολων εγκληματιών», όπως έλεγαν.

Επί τόπου είχαν αναπτυχθεί πολλά τουρκικά κανάλια που κάλυψαν την μεταφορά των οκτώ.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί εντός της ημέρας.

Επίσης, οι πρώτες συνεντεύξεις των στρατιωτικών με τους χειριστές που θα εξετάσουν τα αιτήματα ασύλου θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 27 Ιουλίου, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα βγουν οι αποφάσεις σε πρώτο βαθμό. Όπως έχουν δηλώσει στελέχη της υπηρεσίας Ασύλου, σε άλλες περιπτώσεις αιτημάτων προσφύγων και μεταναστών η διαδικασία συνήθως διαρκεί από δύο έως και τρεις μήνες.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Επιστολές Έρχιουρμαν σε Γκουτέρες, φον ντερ Λάιεν και Μπαρτσελόνα – Τι καταγγέλλει

Επιστολές Έρχιουρμαν σε Γκουτέρες, φον ντερ Λάιεν και Μπαρτσελόνα – Τι καταγγέλλει

Τρεις χωριστές επιστολές στον ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον Πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, έστειλε ο Τ/κ ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν για τις πρόσφατες εντεινόμενες προσπάθειες «παρακώλυσης από την ε/κ πλευρά εναντίον των Τουρκοκυπρίων σε διπλωματικό, πολιτιστικό και αθλητικό τομέα».

BEST OF TOTHEMAONLINE