ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακιντζί: Το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου ήταν υπεύθυνο για την εισβολή στην Κύπρο

Ακιντζί: Το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου ήταν υπεύθυνο για την εισβολή στην Κύπρο

Ο Ακιντζί ανέφερε ότι το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Κύπρο ήταν ο βασικός λόγος για τον οποίο συνέβη η εισβολή της 20ης Ιουλίου και ανέφερε ότι αν δεν γινόταν το πραξικόπημα δεν θα γινόταν και η εισβολή.

Αναφερόμενος στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, είπε ότι το γεγονός προκάλεσε σοβαρή ανησυχία στους Τ/κ που έχουν πάθος για τη δημοκρατία. Η αποτυχία του πραξικοπήματος είπε, ανακούφισε τους Τ/κ και το λαό της Τουρκίας. Πρόσθεσε ότι η Τουρκία είναι μια χώρα που υπέφερε πολλά από τα πραξικοπήματα και κάθε επιτυχημένο πραξικόπημα έκανε την κατάσταση στην Τουρκία να επιδεινώνεται παρά να βελτιώνεται.

Είπε επίσης ότι είναι σημαντικό όχι μόνο για την Τουρκία την ίδια αλλά και τους Τουρκοκύπριους η χώρα να θεσμοποιήσει και να αναπτύξει περαιτέρω ένα σύγχρονο, δημοκρατικό, κοσμικό, κοινωνικό κράτος δικαίου σε συνάρτηση με την αξίες του Κεμάλ Ατατούρκ. Εξέφρασε επίσης ικανοποίηση για το γεγονός ότι ο λαός της Τουρκίας δεν επικροτεί πλέον τα πραξικοπήματα, κάτι που αποτελεί, όπως είπε εγγύηση ενάντια σε παρόμοιες απόπειρες στο μέλλον.

Διαχώρισε παράλληλα τον τουρκικό στρατό στα κατεχόμενο από την ομάδα των ενόπλων δυνάμεων που επιχείρησε το πραξικόπημα.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top