Παγκύπριο Γυμνάσιο: Παρέμβαση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας ζητά η Ε. Θεοχάρους

Παγκύπριο Γυμνάσιο: Παρέμβαση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας ζητά η Ε. Θεοχάρους

Η Αρχαιολογική Υπηρεσία οφείλει να παρέμβει στην υπόθεση του Παγκυπρίου Γυμνασίου, ανέφερε σε δηλώσεις της η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η κ. Θεοχάρους δήλωσε ότι «με την πρόσφατη ανακάλυψη αρχαιολογικών ευρημάτων στους υπόγειους χώρους του Παγκυπρίου Γυμνασίου, και μετά από την προσφυγή που έχει γίνει στην Επιτροπή Αναφορών και την αναφορά από Κύπριους πολίτες, αλλά και την Επιτροπή Πολιτισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και μετά από το γεγονός ότι η πολεοδομία έχει χαρακτηρίσει το κτίριο ως διατηρητέο, είναι απορίας άξιο γιατί η Αρχαιολογική Υπηρεσία δεν παρεμβαίνει πάραυτα αυτή τη στιγμή για να σταματήσουν τα οποιαδήποτε έργα».

Αναφέρθηκε εξάλλου σε καταγγελίες της Ομάδας Πρωτοβουλίας ότι οι εργασίες στον χώρο προχωρούν κανονικά και πρόσθεσε ότι, αν συνεχιστούν, θα πρόκειται για ζημιά «άνευ προηγουμένου». Η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης ζήτησε τέλος να διαφυλαχθεί η πολιτιστική κληρονομιά του τόπου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ στο Bloomberg: «Η Κύπρος δεν εμπλέκεται στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή με κανέναν τρόπο»

ΠτΔ στο Bloomberg: «Η Κύπρος δεν εμπλέκεται στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή με κανέναν τρόπο»

Στη σημασία της αποκλιμάκωσης της κρίσης στη Μέση Ανατολή αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας, σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV, την ανάγκη για συντονισμό της ΕΕ, χωρών της περιοχής αλλά και των ΗΠΑ για να επιτευχθεί διά της διπλωματικής οδού κατάπαυση του πυρός. Αν δεν υπάρξει αποκλιμάκωση, οι συνέπειες θα είναι σοβαρές, είπε, προτείνοντας, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία ενός «συνασπισμού προθύμων» για να παρουσιαστεί ένα σχέδιο αποκλιμάκωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE