ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακόμα και σε Brexit δεν θα επηρεάζονταν οι σχέσεις με Κύπρο, εκτιμά στέλεχος των Συντηρητικών

Ακόμα και σε Brexit δεν θα επηρεάζονταν οι σχέσεις με Κύπρο, εκτιμά στέλεχος των Συντηρητικών

Ακόμα και σε περίπτωση που οι Βρετανοί ψηφίσουν υπέρ της εξόδου της χώρας τους από την ΕΕ οι σχέσεις του Λονδίνου με την κυπριακή κυβέρνηση δε θα επηρεαστούν, εκτίμησε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης ξένων ανταποκριτών για το επερχόμενο δημοψήφισμα για την ΕΕ το ιστορικό στέλεχος των Συντηρητικών Κεν Κλαρκ.

Ο επί 46 χρόνια βουλευτής των Συντηρητικών, που έχει διατελέσει μέλος πολλών κυβερνήσεων του κόμματός του και υποστηρίζει την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ, κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση για το πώς ένα Brexit θα επηρέαζε τις σχέσεις Βρετανίας-Κύπρου.
 
«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα αναδεικνυόταν μια βρετανική κυβέρνηση η οποία δεν θα προσπαθούσε να έχει καλή σχέση με την κυβέρνηση της Κύπρου», σημείωσε ο κ. Κλαρκ. «Πολύ απλά νομίζω ότι οι δύο χώρες είναι φυσικοί σύμμαχοι, δεν έχουμε απολύτως κανένα συμφέρον που να μας χωρίζει», συμπλήρωσε.
 
Συνέχισε λέγοντας ότι η τεράστια πλειοψηφία των Βρετανών πολιτικών, από την αριστερά και από τη δεξιά, περιμένουν ότι η χώρα τους θα έχει αυτή τη καλή σχέση με την κυπριακή κυβέρνηση.
 
«Επίσης η τεράστια πλειοψηφία των Βρετανών πολιτικών θα καλωσόριζε τη λύση του κυπριακού προβλήματος και οτιδήποτε θα μπορούσαν να κάνουν οι Βρετανοί για να βοηθήσουν να αποκατασταθεί η ενότητα του νησιού νομίζω ότι η βρετανική κυβέρνηση θα το έκανε.
 
»Μπορεί αυτό το τρελό δημοψήφισμα να αποτελεί απειλή για διάφορα πράγματα, αλλά δεν νομίζω ότι απειλεί τις καλές σχέσεις μεταξύ των κυβερνήσεων της Βρετανίας και της Κύπρου, καθώς σε επίπεδο realpolitik δεν υπάρχει τίποτα που να μας χωρίζει, αντιθέτως έχουμε πολλά κοινά», σημείωσε ο Κεν Κλαρκ.
 
Σχολίασε δε ότι δεν έχει ακούσει κανέναν υποστηρικτή του Brexit να ισχυρίζεται ότι οι Κύπριοι της Βρετανίας αποτελούν «πρόβλημα». Όπως σχολίασε περιπαικτικά, «δεν είναι αμφιλεγόμενη η παρουσία τους εδώ και ενώ δεν έχω αμφιβολία ότι οι Brexiteers θα έβρισκαν ακόμα και λόγο γιατί οι Κύπριοι θα έπρεπε να επιστρέψουν στην Κύπρο, θα προκαλούσα οποιονδήποτε να το προσπαθήσει».  

ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Καιρός: «Θα μας πάρει ο άνεμος» - Πότε αναμένεται να εξασθενίσει - Έπεσε για τα καλά η θερμοκρασία - Δείτε αναλυτικά το «μενού»

• Σκαρφάλωσε στην ταράτσα οικίας και…έκλεψε τον θερμοσίφωνα - Συνελήφθη 34χρονος

• Προσωπικοί γιατροί: Πώς επιλέγουν αν θα εκδώσουν ένα παραπεμπτικό ή όχι - Οι «παραγγελίες» μέσω τηλεφώνου

• Νέο ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών: Αυτές οι χώρες προτίμησαν την Κύπρο τον Οκτώβριο - Ο σκοπός του ταξιδιού και οι επιστροφές

• Διανομέας τσέπωσε τις εισπράξεις και έγινε καπνός - Καταζητείται από την Αστυνομία



Ξεκάθαρος ο προσανατολισμός της Κύπρου - Τα βήματα της Κυβέρνησης για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ

Ξεκάθαρος ο προσανατολισμός της Κύπρου - Τα βήματα της Κυβέρνησης για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ

Πλέον δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση για τα βήματα και τον ξεκάθαρο προσανατολισμό της κυβέρνησης για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ. Ένα εγχείρημα πολύ δύσκολο, που ωστόσο με προσεκτικές ενέργειες και επιμονή, μπορεί στο μέλλον να υλοποιηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης παρουσίασε το σχέδιο για ένταξη της Κύπρου στην βορειοατλαντική Συμμαχία, στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, κατά την τελευταία συνάντηση που είχαν στον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Νίκος Χριστοδουλίδης συζήτησε το σχέδιό του και με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top