ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ν. Τσαπής: «Η Αστυνομία Πάφου εργάζεται γοργά για την εξιχνίαση δύο σοβαρών υποθέσεων»

Ν. Τσαπής: «Η Αστυνομία Πάφου εργάζεται γοργά για την εξιχνίαση δύο σοβαρών υποθέσεων»

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι έρευνες της αστυνομίας για την εξιχνίαση δυο πρόσφατων σοβαρών υποθέσεων. Της ανεύρεσης αρχαιοτήτων στην κατοχή του 72χρονου κοινοτάρχη Γαλαταριάς και του γιου του και στην στης υπόθεση πλαστογραφίας εγγράφων για εργοδότηση αλλοδαπού.

Συγκεκριμένα 31 χρόνος  από τη Συρία συνελήφθη από την αστυνομία ως ύποπτος για τις αρχαιότητες που βρέθηκαν πρόσφατα στα σπίτια  του 72χρονου κοινοτάρχη Γαλαταριάς και του  48χρονου γιου του.  Ο ύποπτος φέρεται να είναι  συνεργάτης του 48χρονου γιου του που είναι ιδιοκτήτης εκσκαφέων.

Επίσης διερευνάται  το ενδεχόμενο  να συμμετείχαν σε ανασκαφές  για εντοπισμό αρχαιοτήτων.

Σε  δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου Νίκος Τσαπής ανέφερε πως ο 31χρονος ανακρινόμενος προέβαλε διάφορους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται. Επίσης έγιναν έρευνες στα υποστατικά του χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε για την υπόθεση αυτή.

Τα τρία πρόσωπα  αναμένεται να κατηγορήθηκαν γραπτώς και  να αφεθούν ελεύθερα για να κλητευτούν αργότερα.

Επίσης την Τετάρτη (08/06) η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 46χρονου από την Σρι Λάνκα ο οποίο ήρθε  στη Κύπρο  με βάση πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά για να εργαστεί σε 78χρονο  στην Πάφο και τελικά εργάζεται σε οικία στη Λευκωσία.

Για την ίδια υπόθεση τελούν υπο κράτηση δύο γιατροί, ο διευθυντής ιδιωτικού γραφείου εξευρέσεως  εργασίας, δύο κοπέλες υπάλληλοι του και ένας 80χρονος από την Πάφο.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου Νίκος Τσαπής ανέφερε πως η σύλληψη του 46χρονου έγινε σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση που αφορά αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, καταρτισμό πλαστών αιτήσεων για εργοδότηση αλλοδαπών στην Επαρχία, κυκλοφορία πλαστών εγγράφων και εξασφάλιση εισόδου στην Δημοκρατία με ψευδείς παραστάσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαπή ο 46χρονος ανακρινόμενος προέβαλε διάφορους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται. Σήμερα προσήχθη ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης έξι ημερών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top