HΠΑ: Ελπίζουμε να αναθερμανούν οι προσπάθειες για επανένωση της Κύπρου

HΠΑ: Ελπίζουμε να αναθερμανούν οι προσπάθειες για επανένωση της Κύπρου

Την ελπίδα οι δύο πλευρές στην Κύπρο να αναθερμάνουν τις προσπάθειές τους για επανένωση της Κύπρου σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, εξέφρασε η Ουάσιγκτον, σχολιάζοντας την ολοκλήρωση των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής, χαρακτηρίζοντας την Κυπριακή Δημοκρατία “φίλο και στρατηγικό εταίρο.”

Ερωτηθείς για τις χθεσινές βουλευτικές εκλογές στην Κύπρο, αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες συγχαίρουν την Κυπριακή Δημοκρατία σχετικά με τη διεξαγωγή ειρηνικών και δημοκρατικών βουλευτικών εκλογών. Οι Κύπριοι άσκησαν το δικαίωμά τους να εκφράζουν τις απόψεις τους στην κάλπη».

Χαρακτηρίζοντας την Κύπρο φίλο και στρατηγικό εταίρο, ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε ότι οι ΗΠΑ ανυπομονούν να συνεχίσουν να ενισχύσουν τις διμερείς σχέσεις με την Κύπρο.

«Τώρα που οι εκλογές έχουν περάσει, ελπίζουμε ότι οι δύο πλευρές θα αναθερμάνουν τις προσπάθειές τους για την επανένωση της νήσου ως μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία», καταλήγει ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Αυτά είναι τα 75 έργα με προϋπολογισμό €230 εκατομμυρίων για την Πάφο

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Αυτά είναι τα 75 έργα με προϋπολογισμό €230 εκατομμυρίων για την Πάφο

Σε περισσότερα από 75 έργα με προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα 230 εκατομμύρια ευρώ για την Επαρχία Πάφου αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την ευρεία σύσκεψη με φορείς της Πάφου, της οποίας προήδρευσε στο πλαίσιο της περιοδείας του σε Δήμους και Κοινότητες της Κύπρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE