Επτακομματική βουλή δείχνουν οι δημοσκοπήσεις ΡΙΚ και ΑΝΤ1 -Τα ποσοστά των κομμάτων και η διαφορά ΔΗΣΥ από ΑΚΕΛ

Επτακομματική βουλή δείχνουν οι δημοσκοπήσεις ΡΙΚ και ΑΝΤ1 -Τα ποσοστά των κομμάτων και η διαφορά ΔΗΣΥ από ΑΚΕΛ

Πολύ κοντά αν όχι και δεδομένο μπορεί να θεωρηθεί το ενδεχόμενο η νέα βουλή που θα σχηματιστεί στις 22 Μάιου να απαρτίζεται από τουλάχιστον επτά κόμματα.

Το βράδυ της Παρασκευής 13/5, ΡΙΚ και ΑΝΤ1 ανέλυσαν τις δικές του μετρήσεις οι οποίες συγκρητικά έχουν διαφορές όμως η γενικότερη εικόνα που αποτυπώνεται είναι πάνω – κάτω η ίδια.

Με άλλα λόγια συνυπολογίζοντας και τις υπόλοιπες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας όλα συνηγορούν στο γεγονός ότι ο ΔΗΣΥ θα κόψη πρώτο το νήμα στις επικείμενες βουλευτικές με το αίνιγμα να βρίσκεται στην διαφορά που θα έχει με τον δεύτερο ΑΚΕΛ. Από εκεί και πέρα τρίτο κόμμα θεωρείται το ΔΗΚΟ με τα υπόλοιπα κόμματα από κάτω να δίνουν μεγάλη μάχη για το ποιος θα ξεπεράσει τον άλλο.

Δημοσκόπηση ΡΙΚ πρόθεση ψήφου:

ΔΗΣΥ 24,5%

ΑΚΕΛ 20%

ΔΗΚΟ 9%

ΕΔΕΚ 3.5%

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ 3.5%

ΣΥΜΜΑΧΙΑ 3.5%

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 3%

ΕΛΑΜ 1,5%

Στην εκτίμηση ψήφου τα ποσοστά κυμαίνονται ως εξής:

ΔΗΣΥ 29 – 36%

ΑΚΕΛ 26 – 33%

ΔΗΚΟ 10 – 15%

ΕΔΕΚ 4 – 7%

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ 4 – 7%

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 3 – 6%

ΕΛΑΜ 2 – 4%

Στην δημοσκόπηση του ΑΝΤ1 τα κόμματα στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή καταγράφουν τα εξής ποσοστά:

ΔΗΣΥ 27%

ΑΚΕΛ 21,4%

ΔΗΚΟ 12%

ΣΥΜΜΑΧΙΑ 5,1%

ΕΔΕΚ 4,8%

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 4,5%

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ 3,5%

ΕΛΑΜ 2,6%

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Η Γενεύη δεν θα είναι το τέλος του δρόμου για το κυπριακό- Πανέτοιμη η Λευκωσία για όλα τα σενάρια- Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη, με τον ΓΓ των ΗΕ

Η Γενεύη δεν θα είναι το τέλος του δρόμου για το κυπριακό- Πανέτοιμη η Λευκωσία για όλα τα σενάρια- Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη, με τον ΓΓ των ΗΕ

Τη θέση ότι η Λευκωσία είναι πανέτοιμη για όλα τα σενάρια, για όλες τις ενδεχόμενες και μη εκπλήξεις εξέφρασε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στα πλαίσια της διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης, στους πέντε μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς.

BEST OF TOTHEMAONLINE