Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει τις έρευνες η Αστυνομία σε σχέση με την υπόθεση χρηματισμού γιατρών.
Μέχρι στιγμής έχει ληφθεί μεγάλος αριθμός καταθέσεων από το επαγγελματικό και το οικογενειακό περιβάλλον των τριών υπόπτων, ενώ αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις και από ασθενείς στις επαρχίες Λευκωσίας και Λάρνακας.
Στο μεταξύ, τα διατάγματα κράτησης των τριών γιατρών λήγουν την Κυριακή, ενώ μέχρι τότε αναμένονται και τα αποτελέσματα από τις έρευνες της Aστυνομίας σε σχέση με τους τραπεζικούς λογαριασμούς των υπόπτων και την άρση του απορρήτου στα τηλεπικοινωνιακά τους δεδομένα, το οποίο εξασφάλισαν οι ανακριτές.
Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Νικολέτα Τυρίμου, ανέφερε ότι η Aστυνομία, εν αναμονή των αποτελεσμάτων της έρευνας στους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα των υπόπτων, συνεχίζει τη λήψη καταθέσεων, ενώ πρόσθεσε ότι προβαίνει σε διάφορες άλλες ενέργειες, ώστε να ξεκαθαρίσει όσο πιο σύντομα γίνεται το τοπίο.
“Την Κυριακή λήγουν τα διατάγματα των τριών υπόπτων. Λήφθηκε μεγάλος αριθμός καταθέσεων και συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι έρευνες της Αστυνομίας. Λαμβάνονται καταθέσεις και γίνονται άλλες ενέργειες. Αξιολογούνται όλα τα δεδομένα και όλες οι μαρτυρίες που έχουν προκύψει για την υπόθεση”, είπε η κ. Τυρίμου.
Εναντίον των τριών υπόπτων – γιατρών διερευνώνται καταγγελίες χρηματισμού (μίζες), ενώ σύμφωνα με την καταγγελία συγκεκριμένου Ακουολογικού Κέντρου στη Λευκωσία οι τρεις ύποπτοι έλαβαν από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι σήμερα μίζες ύψους 143 χιλιάδων ευρώ περίπου.
Την ίδια ώρα, η Αστυνομία διερευνά και δεύτερη παρόμοιου τύπου υπόθεση, μετά από καταγγελία Ειδικού Κέντρου στη Λεμεσό, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται και πάλι ο Διευθυντής της Ωτορινολαρυγκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Λευκωσίας, Γιαννάκης Κυαμίδης.
Ερωτηθείσα από το ΚΥΠΕ κατά πόσο θα προκύψουν νέες συλλήψεις σε σχέση με τη δεύτερη καταγγελία, η κ. Τυρίμου είπε ότι “μέχρι στιγμής δεν προκύπτει κάτι τέτοιο”.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που έχουν εξασφαλίσει οι ανακριτές της υπόθεσης, διαπιστώθηκε ότι για την εξυπηρέτηση των πελατών του συγκεκριμένου Κέντρου, οι τρεις ύποπτοι απαιτούσαν την προμήθεια τους (μίζα) για την έγκριση που έδιδαν, ώστε να παραχωρηθεί η κρατική χορηγία.
Επιπρόσθετα, αν έστελναν πελάτη οι ίδιοι στο Κέντρο για τοποθέτηση ακουστικών απαιτούσαν και έπαιρναν ποσοστό, το οποίο αντιστοιχούσε στο 20 - 30% της τιμής πώλησης του ακουστικού.
Πιο συγκεκριμένα, οι γιατροί – ωτορινολαρυγγολόγοι απαιτούσαν το ποσό των 300 ευρώ για την τοποθέτηση ακουστικών στα άτομα με εκ γενετής προβλήματα, το ποσό των 85 ευρώ για κάθε συνταξιούχο και το ποσό των 2.000 ευρώ για τοποθέτηση εμφυτεύματος, σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες.
Πηγή — ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Καιρός: Μέχρι πότε θα έχουμε βροχές - Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
• Στα χέρια της Αστυνομίας ο 49χρονος που απέδρασε από ιδιωτική κλινική στη Λάρνακα
• Προσοχή απάτη: Προσποιούνται λειτουργούς της Revolut και εξαπατούν πολίτες με βιντεοκλήσεις
• Τρόμος για Έλληνα ηθοποιό: Εκτοξεύθηκε από τη μηχανή του μετά από τροχαίο - Δείτε βίντεο
• Αλκοόλ και οδήγηση: «Καμπανάκι» για την περίοδο Χριστουγέννων - Οι ποινές και οι τιμές
• Πώς να απολαύσεις το γιορτινό τραπέζι χωρίς ενοχές – Διατροφολόγος στο «Τ»
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις