Σε επικρίσεις προς την Κυβέρνηση ότι κρύβεται πίσω από νομικισμούς και προσπαθεί να ακυρώσει το νόμο για την εξόφληση των οφειλών προς το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων με δόσεις, προέβη ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.
Σε δηλώσεις του στα γραφεία του ΔΗΚΟ, ο κ. Παπαδόπουλος είπε αρχικά πως αυτή δεν είναι η στιγμή να στέλνουμε τον κόσμο φυλακή για χρέη, αλλά είναι η στιγμή για να τους βγάλουμε από τη φυλακή για να μπορέσουν να δουλέψουν και να αποπληρώσουν τα χρέη τους. “Δυστυχώς, φαίνεται πως η Κυβέρνηση του ΔΗΣΥ διαφωνεί μαζί μας και κρύβεται πίσω από νομικισμούς για να μην εφαρμόσει ή να καθυστερήσει την εφαρμογή αυτού του νόμου”, είπε.
Διερωτήθηκε, αν η Κυβέρνηση θέλει να συνεχίσει να στέλνει κόσμο στη φυλακή για χρέη, δεν θέλει ο κόσμος να αξιοποιήσει το σύστημα που προτάθηκε. Επίσης, διερωτήθηκε, αν δεν καταλαβαίνει η Κυβέρνηση πως με την εφαρμογή του Νόμου θα εισπράξει περισσότερα λεφτά παρά αν στέλνουν το κόσμο στη φυλακή και δεν θα προκληθούν σοβαρά κοινωνικά και οικογενειακά προβλήματα.
Αφού δήλωσε ότι σέβονται απόλυτα το θεσμό του Γενικού Εισαγγελέα, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως δεν θα έπρεπε να συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια κωλυσιεργίας. “Δεν υπάρχει θέμα αντισυνταγματικότητας αυτού του Νόμου. Διαφωνούν πολιτικά μαζί μας γιατί αντί για 40 δόσεις εμείς ψήφισμα 60 δόσεις”, είπε και πρόσθεσε πως αυτό το μικρό, όπως το χαρακτήρισε, ζήτημα, θα μπορούσε να διευθετηθεί τον ερχόμενο Ιούνιο με τη νέα Βουλή με μια απλή τροπολογία. Διερωτήθηκε ποια είναι η σκοπιμότητα και αν είναι τόσο σημαντική για να θέλουν να πηγαίνει ο κόσμος φυλακή επειδή αντί 40 δόσεις ο Νόμος προβλέπει μέγιστο αριθμό δόσεων τις 60.
“Γνώμονας δικός μας είναι να στηρίξουμε τους μικρομεσαίους, να στηρίξουμε με αυτό τον τρόπο την πραγματική οικονομία και θεωρούμε ότι οι προτάσεις του ΔΗΚΟ μπορούν να πάρουν την Κύπρο μπροστά”, είπε. Κληθείς να σχολιάσει την παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα, ο κ. Παπαδόπουλος είπε δεν θέλει να σχολιάσει τα κίνητρα τα κριτήρια του Γενικού Εισαγγελέα, σημειώνοντας ωστόσο πως δεν υπάρχει θέμα συνταγματικότητας με αυτό το νόμο.
Δηλώσεις Σερντάρ Ντενκτάς
Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Σερντάρ Ντενκτάς ότι οι Ε/κ θα πρέπει να καταβάλουν ολόκληρο το κόστος της λύσης, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως αυτό δεν μόνο ο κ. Ντενκτάς που το λέει αλλά και άλλοι Τ/κ πολιτικοί. Πρόσθεσε πως μια από τις συγκλίσεις Χριστόφια-Ταλάτ είναι ότι θα πρέπει να φορολογούνται οι Ε/κ για να ανέλθει το βιοτικό επίπεδο των Τ/κ μετά τη λύση, μετά που στην ουσία θα έχουν οι Ε/κ εκχωρήσει τα δικαιώματα περιουσίας προς τους Τ/κ.
“Και αυτή είναι μια απαράδεκτη διευθέτηση, υπάρχει στις συγκλίσεις Χριστόφια-Ταλάτ, υπάρχει στο έγγραφο Ντάουνερ. “Εμείς διαφωνούμε κάθετα με τέτοιες διευθετήσεις, θεωρούμε πως η Τουρκία θα πρέπει να πληρώσει το κόστος για την κατοχή της Κύπρου, η οποία συντηρείται πάνω από 40 σαράντα χρόνια και δεν είναι δυνατόν να ζητούν κάποιοι από τους Ε/κ από μόνοι τους και στον εαυτό τους, τις αποζημιώσεις για την κατοχή”, κατέληξε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Μαθητής Δημοτικού στη Λευκωσία χτύπησε καθηγητές - Ενήμερη και η Υπουργός
• Αντίστροφη μέτρηση για το e-kalathi: Πότε θα λειτουργήσει σε δοκιμαστική μορφή
• Δύσκολες ώρες για παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας - Έφυγε από την ζωή ο πατέρας του
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις