ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α.Κυπριανού: «Είμαστε εδώ γιατί θέλουμε να ανοίξουμε το δρόμο για το μέλλον των νέων του τόπου μας»

Α.Κυπριανού: «Είμαστε εδώ γιατί θέλουμε να ανοίξουμε το δρόμο για το μέλλον των νέων του τόπου μας»

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, σε ανακοίνωση του, αναφέρεται στην προκλητική στάση της κυβέρνησης Αναστασιάδη, που λειτουργεί με αλαζονεία και αυταρχισμό απέναντι στους νέους και τους εργαζόμενους.

Αρχικά ο κ. Κυπριανού δηλώνει, το πρώτο πράγμα που θέλω να διαβεβαιώσω τους νέους της Κύπρου είναι ότι στο ΑΚΕΛ δεν ζούμε στο μικρόκοσμο μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η πρώτη κουβέντα που ακούγεται στις πλείστες παρέες νέων που θα τύχει να συζητήσουν για τις εκλογές είναι το «όλοι είναι ίδιοι». Είναι το «δεν αξίζει να ασχολείται κάποιος», είναι το «εγώ δεν ασχολούμαι, ας κόψουν το λαιμό τους, εγώ θα κοιτάξω τη δουλειά μου».


Κανένας δεν αδικεί τους νέους που σκέφτονται έτσι. Είναι θυμωμένοι με τους πάντες. Είναι πάνω από όλα φοβισμένοι για το μέλλον τους, για το αύριο. Είναι οργισμένοι που οι φίλοι τους, οι συγγενείς τους ή ακόμα και οι ίδιοι αναγκάστηκαν ή θα αναγκαστούν να μεταναστεύσουν. Είναι απογοητευμένοι με την κατάσταση. Το χειρότερο: δεν πιστεύουν πια κανέναν. Όλοι έχουμε τις ευθύνες μας γι΄αυτό. Όμως δεν είμαστε όλοι οι ίδιοι. Είναι αλήθεια ότι η Κυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού προσπαθεί να πείσει ότι είμαστε όλοι ίδιοι γιατί ποντάρει στην ισοπέδωση. Ποντάρει στην αδράνεια. Ελπίζει στην αδιαφορία για τις εκλογές, για να μην τιμωρηθεί στην κάλπη. Γι΄αυτό καλλιεργεί το μύθο «φταίμε όλοι», συνεχίζει.


«Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ευθύνες. Ναι, κάναμε όλοι λάθη. Αλλά δεν κάναμε όλοι εγκληματικά λάθη. Όλοι έχουμε τις θέσεις μας με τις οποίες μπορεί να διαφωνούν κάποιοι πολιτικά και είναι λογικό. Αλλά δεν είπαμε όλοι συνειδητά ψέματα στο λαό. Όλοι έχουμε τις αδυναμίες μας. Αλλά δεν βρεθήκαμε ως δια μαγείας όλοι εμπλεκόμενοι σε ύποπτες μεταφορές χρημάτων σε κλειστές περιόδους, σε περίεργες υποθέσεις δικηγορικών γραφείων, σε υποθέσεις διαπλοκής. Όλοι έχουμε τις αδυναμίες μας στην καθημερινή μας δουλειά. Αλλά δεν εκφραζόμαστε όλοι με αλαζονεία, αυταρχισμό και περιφρόνηση για τους εργαζόμενους.»

«Ήταν τουλάχιστον προκλητικό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να δηλώνει ότι οι μισθοί μπορεί να μην είναι ικανοποιητικοί, αλλά τουλάχιστον συνεισφέρουν οι εργαζόμενοι στον οικονομικό προϋπολογισμό. Ας ρωτήσει τους νέους που εργάζονται με 500 ευρώ το μήνα πώς μπορούν να τα βγάλουν πέρα και να συνεισφέρουν και στην οικογένεια τους. Το ίδιο προκλητικός ήταν και ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, όταν αποκάλεσε τους εργαζόμενους των 800 ευρώ βολεμένους.  Η πικρή αλήθεια είναι ότι Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ δεν διστάζουν να ενεργήσουν με αλαζονεία και αυταρχισμό. Δεν διστάζουν να διαλύσουν τα πάντα, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουν τους λίγους και εκλεκτούς φίλους τους. Έτσι, στην Κύπρο του σήμερα οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι, οι φτωχοί φτωχότεροι και οι νέοι νιώθουν να μην έχουν αύριο στον τόπο τους».


Μάλιστα σημειώνει ότι, «Οι περισσότεροι νέοι της Κύπρου νιώθουν ότι τίποτε δεν θα αλλάξει αν πάνε να ψηφίσουν. Η πραγματικότητα όμως είναι ακριβώς αντίθετη. Τίποτε δεν θα αλλάξει αν απέχουν. Η αποχή δεν πρόκειται να μειώσει την ανεργία. Δεν θα αυξήσει τους μισθούς των 500 ευρώ που παίρνουν σήμερα οι νέοι. Ούτε θα δώσει δικαιώματα σε όσους δουλεύουν κυριολεκτικά για το τίποτε, με ατομικά συμβόλαια ή ακόμα και χωρίς κοινωνικές ασφαλίσεις. Η αποχή δεν πρόκειται να βοηθήσει τους φοιτητές που διακόπτουν τις σπουδές τους. Η αποχή δεν θα διασφαλίσει ότι θα διασωθούν τελείως η δημόσια παιδεία και η δημόσια υγεία. Ότι θα πέσουν από τον ουρανό προγράμματα στέγασης για νεαρά ζευγάρια. Η αποχή δεν πρόκειται να αποτρέψει τις εκποιήσεις, την πώληση πακέτων δανείων στα επενδυτικά ταμεία, ή το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου».


«Απευθυνόμαστε σήμερα στον κάθε νέο, στην κάθε νέα. Μπορεί να μην συμφωνούν σε όλα με το ΑΚΕΛ. Όμως στις δικές μας θέσεις θα δουν τα δικά τους συμφέροντα. Στις προτάσεις μας θα δουν την υπεράσπιση των δικών τους δικαιωμάτων».

Επέκταση του επιδόματος ανεργίας.
Έκδοση Κάρτας Ανέργων για άνεργους νέους.
Μείωση της στρατιωτικής θητείας.
Αύξηση του κατώτατου μισθού και αυστηροί έλεγχοι για την τήρηση του.
Υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους.
Διασφάλιση της κυριακάτικης αργίας.
Προώθηση εργοδότησης προσοντούχου δυναμικού στη βιομηχανία.
Προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας για την εργοδότηση νέων επιστημόνων.
Νέα τμήματα και σχολές στο ΠΑΝΚΥΠ και το ΤΕΠΑΚ.
Διασφάλιση όλων των φοιτητικών επιδομάτων και άλλα πολλά αποτελούν την πολιτική μας πρόταση προς τους νέους.


«Όμως δεν θέλουμε μόνο να λέμε. Θέλουμε και να ακούμε. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να συναντηθούμε σε κοινές δράσεις με τους νέους του τόπου μας που ασφυκτιούν μέσα στις παρωχημένες αντιλήψεις που θέλουν να κρατούν την κοινωνία μας δεμένη με το παλιό και το σάπιο. Μπορεί ως ΑΚΕΛ να έχουμε τη δική μας ανάλυση για την κοινωνία και την οικονομία, για το σύστημα στο οποίο ζούμε, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αδυνατούμε να συζητήσουμε με τους νέους, να ακούσουμε θέσεις και ιδέες, να πάρουμε κοινές πρωτοβουλίες.
Είμαστε εδώ γιατί θέλουμε να ανοίξουμε το δρόμο για το νέο».

«Είμαστε εδώ γιατί θέλουμε να ανοίξουμε το δρόμο για το μέλλον των νέων του τόπου μας. Αν υπάρχει μια δύναμη που μπορεί να παλέψει για τη λύση του Κυπριακού, που μπορεί να χτίσει το αύριο της επανενωμένης Κύπρου μαζί με τους τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας, αυτή είναι το ΑΚΕΛ. Αν υπάρχει μια δύναμη η οποία μπορεί να σταθεί απέναντι από τις αντιλαϊκές πολιτικές, η οποία μπορεί να σηκώσει ανάστημα εντός και εκτός Βουλής στη διάλυση και στην ισοπέδωση όσων έκτισε ο λαός μας τόσα χρόνια, αυτή είναι το ΑΚΕΛ. Αν υπάρχει μια δύναμη η οποία μπορεί να κάνει τη διαφορά, αυτή είναι το ΑΚΕΛ. Ας δώσουν λοιπόν οι νέοι δύναμη στη δύναμη τους! Ας κάνουν μαζί με το ΑΚΕΛ-Αριστερά τη διαφορά!», καταλήγει. 

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top